Ferenc, Olívia
-4 °C
4 °C

Moreno kibékülhet Trapattonival

2002.12.24. 00:06
A vb óta nem telik egy úgy egyetlen hónap sem, hogy a botrányos ítéleteiről elhíresült ecuadori játékvezetőről, Byron Morenóról ne jelennének meg hírek. Most az a legújabb, hogy egy olaszországi tévéműsorban 15 ezer euróért lép fel, énekel, táncol és a szövetségi kapitánnyal, Giovanni Trapattonival is találkozik, aki kis híján szívinfarktust kapott az ítéletei miatt.
A történet ismert: Moreno téves ítéleteivel nagyban hozzájárult ahhoz, hogy Olaszország válogatottja a Koreai Köztársaság együttesével szemben alulmaradt a labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjében.

A FIFA már korábban lemondott róla

A hírhedt bíróról precedens értékű ítéletet mondott a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) november 8-án lemondott további szolgálatairól, jóllehet Moreno előtt jó néhány év még állt volna, hiszen alig van túl a harmincon. A játékvezető ezt követően bejelentette visszavonulását, majd felmentéséért folyamodott és olyan dokumentumokat küldött a nemzetközi szövetségnek, amelyek ártatlanságát bizonyítják.

Moreno először a vb nyolcaddöntőjében hívta fel magára a figyelmet, amikor a Dél-Korea-Olaszország mérkőzésen tévesen érvénytelenítette les miatt Tommasinak a hosszabbításban szerzett találatát, ami az európaiak továbbjutását jelentette volna, majd nem sokkal később - indokolatlanul - kiállította Francesco Tottit. Végül 2-1-gyel a vendéglátók kerültek a negyeddöntőbe.

Hazájában húszmeccses eltiltást kapott

A japán Sukan Bunsu című lap három hónapja arról írt, hogy Moreno nem sokkal a vb után vett magának egy méregdrága Chevrolet gépkocsit, luxuskörülmények között vakációzott, s visszafizette minden adósságát.

A botrányhős szeptember elején a 103. percig, a hazaiak győztes góljáig vezette az Universitaria-Barcelona bajnoki találkozót hazájában, pedig előtte csak 6 perces hosszabbítást jelzett. Az ecuadori szövetség ezért 20 mérkőzésre eltiltotta.

A felesége győzte meg Morenót

A RAI ezek után mindent követ megmozgatott, hogy Morenót vendégül lássák, hiszen nem akármilyen nézettséggel kecsegtet a műsor. A RAI menedzsere szerint énekelni és táncolni fog a show-műsorban, s találkozik Trapattonival is. Mindezért 15 ezer eurót kap.

Moreno egyébként eredetileg nem akarta elvállalni a felkérést, de végül feleségére hallgatva pozitív választ adott. A sajtó úgy tudja, egyébként azért utazik majd Olaszországba, hogy szerződést írjon alá a Diadora sportszergyártó céggel. A nagy érdeklődéssel várt műsorra január kilencedikén kerül sor.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.