Simon, Szimonetta
1 °C
12 °C

Lemondott a Győr edzője

2003.01.15. 17:27
Az eddig sikeresnek tekinthető győri edző, Tamási Zsolt megfutamodott a Varga Zoltánnal történő közös munka elől, és lemondott.
Január harmadikán látott napvilágot a hír, hogy Varga Zoltán visszatér a magyar futballba - ám nem edzőként, hanem szakmai igazgatóként. Tarsoly Csaba, a Győr ügyvezetője ugyanakkor kinyilvánította: már korábban is helye lett volna az egyesületnél.

Tamási harmonikus kapcsolatban bízott

Igaz, amikor felállt a Győr kispadjáról, akkor utolsó előtti helyen tanyázott a gárda, míg Tamásival bennmaradtak, az idei szezonban pedig többször álltak dobogós pozícióban, jelenleg is az ötödikek. Tamásit egyébként Varga ajánlotta és az egykori Fradi-bálvány igen örült annak, hogy újra együtt tevékenykedhetnek a Győr sikereiért.

Tamási a Nemzeti Sportban így vélekedett: Remélem, hogy a mostani, új felállásban is harmonikus lesz az együttműködésünk. Tisztáztuk, hogy az edzésprogram összeállítása, edzések irányítása, csapatösszeállítás, a taktikai terv kidolgozása, az esetleges cserék végrehajtása, a sajtóval való kapcsolattartás egyaránt az én feladatom, Varga Zoltán pedig - aki az egész szakosztályban zajló szakmai munka irányítója lesz - figyelemmel kísérni ezt a munkát, és az esetleges észrevételeit, tanácsait közli velem.

Nem tetszett a kialakult felállás

Ezek után szerda délután robbant a bomba: Tamási Tizenöt és fél hónapos tevékenység után lemondott. Az MTI-nek elhatározása után már így nyilatkozott: "Úgy érzem, hogy a kialakult felállásban nem tudom maradéktalanul megvalósítani elképzeléseimet, szerintem az a modell, amelyben a vezetőedző felett még egy szakmai igazgató dolgozik, nem lehet működőképes.

Vagyis: röpke két hét alatt kiderült, mégsem képes tökéletesen együttműködni Vargával. Varga ugyanakkor sajnálatosnak tartja Tamási lemondását, mert még el sem kezdték a közös munkát, amiről az a véleménye, hogy "legalább meg kellett volna próbálni".

Csertői lesz az új tréner?

Javaslata azonban már volt: Csertői Aurél legyen Tamási helyettese, de a döntés joga amúgy is a tulajdonosé. A váltás tényleges okaira eddig nem derülhetett fény, mindazonáltal valószínűsíthető, hogy a tulajdonos által elképzelt struktúra azért nem működőképes, mert Vargával egyeztetni kell az összeállítást illetően.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!