Zelma, Rajmund
-7 °C
-3 °C

Jól fizet a játékvezetés

2003.01.27. 11:14
Jól jövedelmez a világ jelenlegi legjobb futballbírójának ismertsége. Az olasz Pierluigi Collina évi 100 ezer eurót kaszíroz be reklámszerepléseivel. Ennek ugyan a dupláját keresi meg játékvezetéssel, de csak a felét civil foglalkozásával, az egyébként elég normálisan fizetett pénzügyi tanácsadással.
Pierluigi Collinát idén januárban ötödször választották a világ legjobb játékvezetőjének, amivel az örökranglistán megelőzte a négyszeres győztes - az aktív bíráskodástól már visszavonult - Puhl Sándort.

Pierluigi Collina
A olasz bírót teljesítményének megfelelően díjazzák is. Évente 350 ezer eurót (több, mint 85 millió forintot) keres a tavalyi világbajnokság döntőjében (Brazília-Németország 2-0) is bíráskodó játékvezető, de ennek csak alig több mint felét szerzi közvetlenül a fociból.

Játékvezetésből Collina mint egy 200 ezer eurót (49 millió forintot) kaszál. Hazájában a bajnoki és a kupameccsek után 150 ezer euró, a nemzetközi találkozókból (kupa és válogatott meccsek) pedig körülbelül 50 ezer euró a bevétele. Ritka érdekes fizimiskája (ami gyerekkori betegségével alakult ki) miatt a reklámfilmek készítői is előszeretettel foglalkoztatják. Magyarországon eddig csak egy sportszergyártónak a világbajnokság alatt vetített reklámfilmjében szerepelt, de hazájában több cég is úgy érzi, hogy terméke jobban fogy, ha a kopasz reklámozza. Ennek köszönhetően a reklámokból jövő keresete is 100 ezer euróra (24,5 millió forintra) tehető.

A bajnoki és válogatott meccsek között, olaszországban egy bankban dolgozik, mint pénzügyi tanácsadó, ám főfoglalkozásából csupán évi 50 ezer eurót (bő 21 millió forintot) keres.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!