Mária
-7 °C
3 °C

Bajnokok Ligája helyett Szuperligában játszanának

2003.02.04. 14:52
Több, az európai labdarúgásban nagy befolyással rendelkező, vezető szerepet játszó klub állítólag azt szeretné elérni, hogy a Bajnokok Ligáját kétcsoportos Szuperligává szervezzék át.
A La Gazzetta dello Sport című olasz napilap értesülése szerint az éppen Madridban tanácskozó - jelenleg már 18 tagú - G14 a Bajnokok Ligája küzdelmei helyett két csoprtos új tornát szeretne bevezetettni. A javaslat szerint az első új sorozatot először a 2006-2007-es idényben rendeznék meg, addig érvényes ugyanis a BL-re vonatkozó televíziós szerződés.

Az olasz lap ugyan nem nevezte meg forrásait, de úgy tudja, hogy az elképzelés szerint a legerősebb bajnokságok élcsapatai szerepelnének az első osztályban, míg a hátrébb rangsorolt országok legjobb együttesei a második vonalban. Előbbiből ki lehetne esni, utóbbiból pedig fel lehetne jutni. Az első beosztás alapja az aktuális UEFA-rangsor lenne.

A Szuperliga létrehozásának ötlete már többször szóba került, eddig azonban valamennyi kezdeményezés zátonyra futott. A mostani próbálkozás hátterében egyébként az áll, hogy az UEFA nyári - a túlterhelt játékosok védelmét szem előtt tartó - döntése értelmében a következő idénytől már nem lesz második csoportkör, azaz a legjobb csapatok a jelenleginél kevesebb mérkőzést játszanak majd, és ezzel együtt vélhetően csökken a bevételük.

A G14 tagjainak álláspontja a hírek szerint arról egyértelmű, hogy nem támogat semmiféle szakítást az európai szövetséggel, vagyis nem adja hozzájárulását egy, a Bajnokok Ligája mellett működő, rivális sorozat létrehozásához.

Az "újító" klubok: Ajax, PSV, Dortmund, Bayern München, Barcelona, Real Madrid, Internazionale, Juventus, Milan, Manchester United, Liverpool, Marseille, PSG, Porto, Valencia, Arsenal, Leverkusen, Lyon.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!