Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Manchesteri örömök és bánatok

2003.02.14. 16:50
A Manchester United labdarúgócsapata minden bizonnyal kénytelen lesz nélkülözni Ryan Giggs és Juan Sebastian Veron játékát a szombati Arsenal elleni F.A.Kupa nyolcaddöntőn. Pályára léphet viszont Roy Keane, akit nem perel be a Manchester City, pedig annak játékosát - mint később elismerte szándékosan - úgy lerúgta, hogy két év alatt nem tudott teljesen felépülni.
Noha az angol közvélemény még mindig a szerdai ausztráloktól hazai pályán elszenvedett kétgólos vereségen rágódik, azért fél szemmel már a szombati F.A. Kupa nyolcaddöntők csúcsrangadójára a Manchester United-Arsenal összecsapásra is figyel.

Giggs és Veron nélkül a csúcsrangadón

A manchesteriek gondjait növeli, hogy Ryan Giggsnek, a csapat klasszisának sérülése nem jött rendbe, így kénytelen lesz kihagyni a szuperrangadót. A walesi szélső még a múlt hét végén, a városi rangadón szenvedett izomhúzódást, ezért szerdán a válogatottban sem léphetett pályára.

Sérülése szépen javult, de Sir Alex Ferguson, a manchesteriek vezetőedzője nem kockáztatja meg szereplését, így minden bizonnyal Nicky Butt-tal, vagy Phil Neville-lel helyettesíti majd 29 éves kulcsjátékosát. Ferguson gondjait növeli, hogy Giggs mellett minden bizonnyal az argentin Juan Sebastian Veron sem léphet pályára a találkozón.

- Bosszant a dolog, mert nem elég, hogy Juan majdnem végigjátszotta szerdán a hollandok elleni mérkőzést, még lábsérülést is szenvedett. Remélem, hogy meggyógyul, mert fontos szerep vár rá - mondta a manchesteriek vezetőedzője.

Keane megúszhatja ámokfutását

Ugyanakkor van örülnivalója is a Bajnokok Ligája 1999-es győztesének, hiszen a másik manchesteri alakulat vezetősége nem perli be Roy Keane-t. Ez a legjobban minden bizonnyal Alf Inge Haaland-ot a City norvég légiósát sokkolta.

A kisebbik manchesteri csapat azért akart bírósághoz fordulni, mert városi riválisa, a Manchester United ír csapatkapitánya önéletrajzi könyvében elismerte: 2001 áprilisában bosszúból, szándékosan rúgta le 30 esztendős középpályását. A válogatottságtól a napokban visszavonult klasszis ezzel vett elégtételt egy három évvel korábbi szabálytalanságért, aminek következménye számára többhónapos kényszerpihenőt jelentett.

- Ez egyszerűen hihetetlen, már saját egyesületem sem áll ki mellettem - adott hangot elkeseredésének a norvég játékos.

Keane belépője - amiért egyébként kiállították - olyan durva volt, hogy Haaland azóta állandó térdszalag-problémákkal küszködik, s emiatt csak ritkán játszik együttesében. A City-vezetők azzal indokolták visszalépésüket, hogy túl sokáig tartana érvényt szerezni az igazuknak. Haaland egyesületével ellentétben nem vonja vissza keresetét, így a botrányairól is elhíresült Keane nem ússza meg az ügyet bírósági eljárás nélkül

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.