Melinda, Vivien
2 °C
8 °C

Beckenbauer: Spórolnunk kell

2003.03.18. 15:18
Franz Beckenbauer, a Bayern München elnöke kijelentette: a klub nem engedheti meg magának, hogy új labdarúgókat vásároljon a következő szezonra, mert korán kiestek a BL-ből, és tizenegymilliárd forintnak megfelelő összegtől estek el.
"Mindenhol meg kell húzni a nadrágszíjat, így a nyári átigazolási időszak elég unalmas lesz" - jövendölt egy berlini üzleti konferencián Franz Beckenbauer, a Bayern München elnöke. "Az elmúlt évben rengeteget költöttünk, ezért idén nem lesznek látványos erősítések."

A bajor egyesület decemberben, illetve januárban már megállapodást kötött két kiszemeltjével: Tobias Rau (VfL Wolfsburg) és Martin Demichelis (River Plate) egyformán nyártól áll Ottmar Hitzfeld vezetőedző rendelkezésére. A két futballistáért összesen 7,5 millió eurót (1,8 milliárd forintot) fizetett a Bayern.

"Már annak is örülni fogunk, ha veszteség nélkül zárjuk a gazdasági évet" - tette hozzá Beckenbauer. "A korai Bajnokok Ligája kiesést erősen megérezzük a kasszánkban is."

A 2001-2002-es idényben a Bundesligában jelenleg élen álló müncheni klub 11 millió eurós (2,7 milliárd forintos) nyereséget termelt, tavaly ősszel azonban már az első csoportkör után kiesett a busásan fizető BL-ből, és tizenegymilliárd forintnak megfelelő összegtől esett el.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.