Nárcisz
5 °C
15 °C

Az FTC nyerte a Magyar Kupát

2003.05.06. 20:00
Szűcs Lajos világbajnok öngólja után Tököli duplájával fordított a Fradi a Debrecen elleni Magyar Kupa döntőben. A fővárosi zöld-fehérek rettenetesen gyenge mérkőzésen nyerték meg a kupát, komolyabb nézőtéri botrány a serleg átadásáig meglepetésre nem történt.
13. perc: Tököli ívelt jobbról a debreceni kapu elé, Gera érkezett, 8 m-es fejese után a labda kevéssel a kapu fölé szállt.

Tekintse meg galériánkat
Klikk a képre!
22-23. perc: Tököli a 16-os jobb sarkáról kapura emelt, a kissé kint álló Tomic visszavetődve tornázta a léc fölé a labdát. A szöglet után Dragóner 10 méterről sarokkal perdített kapura, Dombi a gólvonalról fejelte ki a labdát, majd szögletre tisztáztak a debreceni védők. Megint Lipcsei ívelhetett középre, Gera közeli fejesét Tomic bravúrral védte.

36. perc: Habi 17 méteres lapos lövése elkerülte a jobb alsó sarkot.

43. perc: A jobb oldalon kiugró Ilie elol menteni igyekvo Vukmir erosen hazarúgta a labdát, amit Szűcs lábbal meg akart állítani, de szerencsétlenül ért hozzá, így az a kapu jobb oldalába gurult (0-1).

55. perc: Lipcsei a 16-os jobb sarkáról ívelt középre egy szabadrúgást, Tököli a földre fejelte a labdát, ami a kapu fölé pattant.

68. perc: Tököli a 16-os bal oldalán kapott labdát, egy csellel elfektette Égert és jobbal a bal alsó sarokba csavart (1-1).

78. perc: Tököli szinte lemásolta első gólját: újra üresen állt Tomic kapujával szemben, s ezúttal laposan gurított a bal sarokba. A debreceni kapus későn vetődött, így csak beleérni tudott az egyébként nem túlságosan erős lövésbe (2-1).

80. perc: Sándor indult meg a jobb oldalon és az alapvonal közeléből a Ferencváros kapuja elé lotte a labdát, amit Ilie nagy helyzetben gyengén továbbított az üres kapura, és így a visszavetődő Szűcs hárítani tudott.

Tekintse meg galériánkat Klikk a képre!
82. perc: Lipcsei ugratta ki Gerát, aki a Tomic mellett kapura csavart, de a labda a bal kapufáról kipattant.

A nagy melegben lejátszott, botrányosan gyenge első félidőben mindkét csapat futballistái rengeteget szabálytalankodtak, ritkán alakult ki folyamatos játék. Helyzeteket a Ferencváros dolgozott ki, de egy hatalmas védelmi hibát követően mégis a Debrecen jutott vezetéshez. A fordulás után megélénkült a játék, valamelyest emelkedett a színvonal is és Tököli két parádés góljával a Ferenváros megérdemelten fordította a maga javára a mérkozést és hódította el a Magyar Kupát.

Labdarúgó Magyar Kupa döntő
Ferencváros-Debrecen 2-1 (0-1)

Puskás Ferenc-stadion, 10 000 nézo, V: Megyebíró

Ferencváros: Szűcs - Vukmir, Dragóner, Balog Z., Keller - Kriston, Kapic (Zováth 49.), Lipcsei, Leandro - Gera (Penksa 91.), Tököli (Jovic 93.)
Debrecen: Tomic - Bernáth (Bajzát 82.), Éger, Flávio Pim, Szekeres - Dombi (Belényesi 65.), Kiss Z., Vincze, Sándor, Habi - Ilie
gól: Tököli (68., 78.), illetve Szucs (43., öngól)
sárga lap: Dragóner (11.), Kriston (19.), illetve Vincze (12.), Kiss Z. (47.), Bernáth (64.) Sándor (85.)

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!