Ambrus
-7 °C
3 °C

Bundát leplezett le Bicskei Bertalan

2003.05.15. 20:13
Rendőrségi feljelentést tett a Videoton- Honvéd szerdai meccse után a Magyar Labdarúgó Liga, mert a Videoton játékosait az eredmény befolyásolására próbálták rávenni a szerdai mérkőzés előtt. A liga azután dönt az esetleges szankciókról, hogy lezárult az üggyel kapcsolatos rendőrségi nyomozás.
Sürgősségi eljárással vizsgálat indul a szerdai Videoton FCF - Kispest-Honvéd NB I-es labdarúgó-mérkőzéssel kapcsolatban, miután a házigazda klub játékosai jelezték: a meccs előtt a rivális csapat futballistái telefonon az eredmény (a vendégek számára kedvező) befolyásolására kérték őket - tájékoztatta az MTI-t Szieben László, a Magyar Labdarúgó Liga igazgatója.

A székesfehérvári vezetők - miután Bicskei Bertalan edző értesítette őket a történtekről - még a kezdés előtt hivatalosan jelezték az MLL-nek a bundázási kísérletet, a lefújás után pedig feljelentést tettek a városi rendőrkapitányságon. Az MLL irányítói kérték az országos és a Fejér megyei hatóságot, hogy a lehető leghamarabb folytassa le a nyomozást, hiszen a liga csak vizsgálat eredményének ismeretében hozhatja meg az esetleges szankciókat.

A kiesés ellen küzdő Kispest-Honvéd jelenleg a 10. a tabellán, és pozíciója megőrzéséhez rendkívül fontos volt a szerdai három pont, amelyet végül megszerzett, hiszen a találkozót 2-1-re megnyerte. A házigazdák számára tulajdonképpen nem volt tétje az összecsapásnak, 8. helyük nem forog veszélyben, s az előttük álló Zalaegerszegi TE-t is csak bravúrral érhetik utol.

Cáfol a Kispest

Kovács Attila, a bundázással megvádolt Kispest-Honvéd labdarúgócsapatának tulajdonos menedzsere szerint együttese tiszta körülmények között győzött szerdán a Videoton otthonában. Mélységesen elítélek minden olyan cselekedetet, ami befolyásolhatná egy mérkőzés végeredményét - mondta az MTI-nek. - Amennyiben mégis bebizonyosodik, hogy a Kispest-Honvéd részéről valaki bárkit is megkeresett volna a mérkőzés előtt, én leszek az első, aki a lehető legsúlyosabb szankciót fogom vele szemben alkalmazni.

Kovács Attila úgy véli, az ilyen vád nem csak a futballistákra, hanem a klub valamennyi vezetőjére, szimpatizánsára rossz fényt vet. A botrány azután robbant ki, hogy a Videoton játékosai jelezték: a meccs előtt a rivális csapat futballistái telefonon az eredmény - a vendégek számára kedvező - befolyásolására kérték őket.

December elején ugyancsak a Videoton és a Kispest (valamint a Békéscsaba és a Sopron) játékosai keverdetek bundagyanúba, a meglepő eredményeket hozó bajnoki mérkőzéseik, illetve az ezekre szlovák és osztrák fogadóirodákban kötött, feltűnően nagy összegű fogadások miatt

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!