Gedeon, Johanna
2 °C
21 °C

Kahn: El akarok menni a Bayernből

2003.05.22. 12:16
Oliver Kahn szeretne elszerződni jelenlegi együtteséből a német Bayern Münchenből. A világbajnoki ezüstérmes új kihívásokra vágyik, amire akár a Manchester United, az Arsenal vagy a Barcelona színeiben is lehet esélye.
Annak ellenére, hogy Ottmar Hitzfeld vezetőedző és Uli Hoennes menedzser kategorikusan kijelentették "Oliver Kahn a világ összes pénzéért" sem eladó, a tavaly az év kapusának és a vb legjobb játékjosának választott csapatkapitány kitart távozási szándéka mellett, és erről tárgyalni akar a müncheni labdarúgócsapat vezetőivel.

"Már többször elmondtam az indokaimat a vezetőknek. De ha kell, megismétlem: új kihívásokkal akarok megküzdeni" - nyilatkozott a 33 éves Kahn, aki egyértelműen fogalmazott: "Remélem sikerül minél előbb megoldást találnunk!"

Még egy ok
A kapus távozási szándékában minden bizonnyal szerepet játszik az elmúlt hónapokban zaklatottá vált családi élete is. Előbb elhagyta feleségét egy táncosnőért, majd kibékültek. Valószínűleg a környezetváltás házasságának is új erőt adna.

A világklasszis úgy érzi, jó formában van, s a Bayern is nagyszerű klub, de eljött a váltás ideje. "Sikerekben gazdag kilenc szezont töltöttem az együttesnél, s ezért sem lenne szerencsés, ha nem hallgatnák meg a kívánságomat" - próbált nyomást gyakorolni a vezetőkre Kahn.

A kapust szívesen alkalmazná a Manchester United, az Arsenal és az FC Barcelona is, vagyis várhatóan a következő években is az európai elittben láthatjuk. A Kalsruhe színeiben befutott, és 1994-től a Bayernben védő Kahn Münchenben évi 7,65 millió eurót (1,87 milliárd forintot) keres.

Tervezi már nyaralását?

Segítünk! Válasszon célpontot nyárra útjaink közül! Tengerparti apartmanok előfoglalási kedvezménnyel!

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.