Sára, Márió
-12 °C
-1 °C

Beckham súlyos sérülése

2003.05.23. 11:30
Csuklósérülést szenvedett David Beckham az angol válogatott (egyébként 2-1-re megnyert) dél-afrikai mérkőzésén.
A Manchester United középpályása (aki éppen most nyerte meg a brit nemzeti szimbólumok versenyét) az első félidőben egy ütközést követően elesett, és olyan szerencsétlenül ért talajt, hogy eltört az egyik csontja a jobb csuklójában. A baleset szerencsére nem érintette a futball sztárnak a hét elején felavatott új frizuráját.

Mivel a pontos diagnózist csak a későbbi kórházi vizsgálaton állították ki, Beckham a második játékrészre kötésben, még kijött a pályára, az 50. percben azonban, 1-1-es állásnál kénytelen volt befejezni a mérkőzést.

Owen helyetesített

A csapatkapitányi karszallgot Michael Owen vette át, és az angolok végül Heskey 64. percben szerzett góljaival 2-1-re nyertek (az első góljukat Southgate lőtte a meccs 1. percében, a dél-afrikaiak McCarthy találatával egyenlítettek a 18. percben).

"Sajnálom Davidet, már csak azért is, mert ez volt az utolsó meccse az idényben. Remélem, hogy hamar rendbe jön, és élvezni tudja a szabadságát" - mondta Sven-Göran Eriksson szövetségi kapitány.

Őszig már úgysem játszott volna

Beckham sárgalapos eltiltása miatt egyébként sem szerepelt volna június 11-én, a szlovákok elleni Európa-bajnoki selejtezőn, és éppen ezért már valószínűleg a június 3-i Szerbia elleni barátságos meccset is kihagyta volna.

Az Index számításai szerint, az eltört csuklócsont értéke (egy Beckhamet 50 millió dolláros középáron, a csontját 3,75 dkg súllyal számolva) nagyjából 25 ezer dollár lehet.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.