Natália
-3 °C
8 °C

Király a Bundesliga rossz kapusai között

2003.05.26. 13:56
Kapcsolódó cikkek (1)
A tavalyi 4. hely után idén csak 16. lett Király Gábor a Bundesliga kapusai között a Kicker című szaklap év végi ranglistáján. A Hertha magyar játékosa még így is a 4. legjobb külföldi. Klubtársa, Dárdai állandósította helyét, a tavalyi osztályzatával csaknem azonos (két századdal jobb) értékelését kapott. Lisztes azonban több mint négy tizedet rontott, és csak 120.
Nem kezdődött sikeresen a magyar játékosok Bundesliga idénye, hiszen Sebőkre három forduló után nem tartottak igényt, Miriutának pedig a téli szünetben kellett távoznia a Cottbustól.

Király minősíthetetlen teljesítményt nyújtott a Bayern ellen

A folytatás sem sikerült túlságosan fényesre. A 18. forduló után még második Bremen tavasszal rettenetes szériába futott bele, Lisztes Krisztián többször kikerült a kezdőcsapatból, és a szaksajtó értékelésén is észrevehető volt a zöld-fehérek mélyrepülése. Lisztes végül 3,65-ös átlaggal a 120. helyen fejezte be a szezont, ami a tavalyi 3,21-hez képest jelentős visszaesés (a Kicker 1-6-ig osztályoz, úgy, hogy az 1-es a legjobb). Még ennél is feltűnőbb, hogy a középpályás nem talált a kapuba (tavaly ötször volt eredményes).

A Hertha két magyarja közül a kapus Király Gábor is rontott korábbi pozícióján. Idén 3,18-ra méltatták teljesítményét, tavaly 2,88-ra. A háromtizedes romlás elsősorban a Wolfsburg ellen kapott ötös osztályzat, és a Bayerntől bekapott hat gólt követő 5,5-ös érdemjegy következménye.

Három külföldi végzett a magyar válogatott kapus előtt

Király a kapusok rangsorában a negyedikről a tizenhatodikra zuhant. Igaz ehhez az is kellett, hogy a többiek osztályzatai javuljanak, a magyar kapus tavalyi átlaga most a tizedik helyre lett volna elég. Az összes játékos tekintetében még így is a 23. helyet csípte el, ami azért elég sokat elárul Bundesligáról. Három külföldi előzte meg, Sagnol (8.), Soldo (20.) és Lucio (22.) A Bundesliga legjobb játékosa a Bochum kapusa, van Duijnhoven lett, az első hét helyre kizárólag kapusok kerültek.

Dárdai egyenletes produkciója

Dárdai idén négy gólt lőtt, a Bayern elleni meccset leszámítva - akkor ötösre minősítették - jó osztályzatokat kapott, így két századot javított a tavalyi értékelésén, és összesítésben a múlt évihez képest egy helyet előrelépve 89. lett.

Lőw mögé klasszisok szorultak

Lőw Zsolt, a kieső Cottbus középpályása a 201. helyen zárt, teljesítményének értékét csupán az növeli, hogy a Leverkusen két sztárja, Berbatov és Neuville is mögé került.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.