Judit
-2 °C
8 °C

Hipós Feri szerint durvább is lehetett volna

2003.06.03. 17:43
Karsai Ferenc (azaz "Hipós Feri"), a Fradi-tábor régi vezéralakja, és a Ferencváros belső biztonsági vezetője szerint súlyosabb következményekkel is járhatott volna az FTC-Debrecen labdarúgó-mérkőzés után kitört szurkolói rendbontás.
"Amikor láttam a megvadult drukkereket, sokkal rosszabbra számítottam" - mondta Karsai 'Hipós' Feri, régi vezérfradista és a klub belső biztonsági szolgálatának vezetője az MTI-nek. "Ekkora támadást ugyanis képtelenség volt meggátolni, bár a rendezői gárda mindent megtett. Utólag úgy látom, hogy nem szabadott volna a szurkolókat beengedni a pályára".

A rendőrség sem segített volna

A vezérdrukker szerint a rendőrség csak rontott volna a helyzeten. "Annyira megvadult a tömeg, hogy a rendőrség megjelenése csak olaj lett volna a tűzre. Ráadásul a rendőrök nem tudtak volna szelektálni, oszlatni kezdték volna az embereket, pedig sok szurkoló valóban csak azért futott be a pályára, hogy valamilyen ereklyét, mezt, vagy akár egy lábszárvédőt szerezzen a játékosoktól" - mondta a biztonsági vezető.

Hipós szerint nem állja meg a helyét az a bírálat, amely szerint nem szerencsés, ha a szurkolók közül kerülnek ki a rendezők, biztonsági emberek. "Hat-hét éve látom el ezt a feladatot idegenbeli mérkőzéseken, az Üllői úton pedig két éve. Amikor az In-Kal biztosította a Fradi-pályán a rendet, az akkori főnök, Lasz György többször is megkért, hogy segítsek. Tóth Csabával, aki szintén belső biztonsági vezető, mindent megtettünk ezúttal is, hogy lecsillapítsuk a szurkolókat. Mi általában jobban szót tudunk érteni a drukkerekkel, tekintélyünk is van előttük, talán ennek is köszönhető, hogy pénteken aránylag hamar lecsillapodtak a kedélyek. A rendőrség is tolerálta a helyzetet, amikor bevonult, csak biztosította a rendezők munkáját" - magyarázta a főszurkoló.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.