Orsolya
7 °C
10 °C

Beckham egyre közelebb a Barcelonához

2003.06.04. 12:41
Megy a Real Madridba. Marad Manchesterben. Megy a Barcelonába. Marad Manchesterben. Megy a Barcelonába. Jelenleg itt tart a David Beckham átigazolása körül kitört nagy nyári népi hisztéria.
A Barcelona vezérkara még április közepén, a Juventus elleni vereség és a BL-kiesés után mondott le. A júniusi elnökválasztásig ideiglenes tanács áll a katalán klub élén. Addig a jelöltek naponta dobják be a csapathoz szerződtetni kívánt nagy neveket, hogy szavazatokat gyűjtsenek (a spanyol kluboknál a tagságival rendelkező szurkolók választanak elnököt). Mindkét jelölt aduásza David Beckham, de eddig ezt senki sem vette túl komolyan. Most azonban felgyorsulhatnak az események.

Angol és spanyol lapértesülések szerint ugyanis a Manchester United és az FC Barcelona megkezdte a tárgyalásokat a világ egyik legnépszerűbb labdarúgójáról, David Beckhamről.

"Semmit sem szeretnék erről mondani" - nyilatkozott Peter Kenyon, a szigetországi elitklubot irányító gazdasági társaság vezetője.

Az újságok úgy tudják, hogy éppen Kenyon találkozott kedden a barcelonai elnökjelölt, Joan Laporta képviselőjével. Sandro Rosell állítólag megerősítette, hogy a katalánok hajlandóak lennének kifizetni azt a 30 millió fontot (nagyjából 42 millió eurót, azaz 10,7 milliárd forintot), amit a Manchester United Beckham áraként megjelölt. Kenyon még május elején is úgy fogalmazott, hogy a válogatott kapitánya csak 50 millió euróért (körülbelül 12.25 milliárd forint) hagyhatja el a klubot.

Felmerülhet egy olyan csereszerződés is, amelynek keretében a Barcelona készpénzt és Patrick Kluivert játékjogát adná Beckhamért. Ezt a lehetőséget valószínűsíti a Barcelona nehéz pénzügyi helyzete: a bajnokság végére a katalán klub vesztesége valószínűleg eléri az 55 millió eurót (13,5 milliárd forintot).

A Manchesterrel képviselőjén keresztül tárgyaló Laporta az egyik legnagyobb esélyese a június 15-ére kiírt elnökválasztásnak. A jelölt már többször hangsúlyozta: ha bizalmat kap, akkor a Nou Campba csábítja az angol középpályást. A világ legjobban kereső labdarúgója azonban az elmúlt hetekben többször leszögezte, hogy nem akar távozni jelenlegi csapatától.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.