Szabina
4 °C
12 °C

Lisztes szerezte a forduló gólját

2003.06.12. 10:04
Lisztes Krisztián második gólját választotta a Eurosport a szerdai Eb-selejtezők legszebb találatának. San Marino rendszeresen kihozza a magyarok máskor lappangó technikáját: a budapesti odavágó után Gera első gólja vezette a sportcsatorna top listáját.
"Lisztes jazzdobos módjára improvizál és diszkrét lábemeléssel átemeli Gasperoni kapust, éljen, gól" - írta Razzia Cattani, az Index szakkomentátora a San Marino - Magyarország Eb-selejtező közvetítésében. A magyar válogatott középpályása a meccs nyolcvanadik percében emelte be a labdát, miután a kapujából kifutó Gasperoni felett látványos "rálépős" csellel rázott le két san marinói védőt, majd elhúzott egy harmadik mellett.

Bár a szerdai Eb-selejtezőkön többen is gyönyörű gólt lőttek (a török Nihat például tizennyolcról vágott kapufás gólt Macedóniának, de kifejezetten látványos találat volt Totti és és Del Piero gólja is), a Eurosport mégis a magyar válogatott ötödik gólját választotta a forduló legszebb jelenetének.

Lisztes egyébként gyenge szezont zárt a Werder Bremenben, a Bundesligában idén egyetlen gólt sem szerzett. A magyar válogatottban - ahol a korábbi években gyengébben játszott, mint klubjában - azonban kiválló teljesítményt nyújtott: San Marinóban két gólja mellett egy gólpaszt is adott, korábban pedig betalált Svédországnak és Luxemburgnak is.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Értékeljen, nyerjen!

Van kedvenc légitársasága? Írja meg véleményét itt!