Vilma
-8 °C
3 °C

Mégis NB I-es maradhat a Kispest

2003.06.13. 00:32
Ősztől valószínűleg nem vállalja az első osztályú szereplést a bajnokságban 5. helyen végzett Siófok jogutódja, a Balaton FC. A megüresedett élvonalbeli helyet a Kispest kaphatja meg a jobbik kieső jogán. Kovács Attila klubtulajdonos bejelentette: amennyiben lehetőségük nyílik rá, ismét beneveznek az NB I-be.
Amennyiben a Siófok FC-ből lett Balaton FC úgy dönt, hogy a következő szezonban nem vállalja az élvonalbeli tagságot, akkor a Kispest-Honvéd FC előtt nyílik meg a lehetőség, hogy ismét az NB I-ben induljon. "A szabályok szerint ilyen esetben a legjobb kiesőt illeti a megüresedett hely - mondta az MTI-nek Szieben László, a Magyar Labdarúgó Liga igazgatója.

Jöhet a 88. év

A Kispest 11. helyen végzett a NB I-ben, és - a szezon végén legalábbis úgy tűnt - 87 év után búcsúzott az első osztálytól. Ha a Siófok FC-ből lett Balaton FC úgy dönt, hogy a következő szezonban nem indul az élvonalban, akkor a Kispest-Honvéd FC vállalná az NB I-es szereplést. A szabályok értelmében visszalépés esetén a legjobb kiesőt illeti a megüresedett hely.

"Egyfelől sajnálatos dolog, hogy a Siófok ilyen helyzetbe kényszerült, de ha úgy alakul és a szabályok lehetővé teszik, akkor vállaljuk az élvonalat" - mondta az MTI-nek Kovács Attila, a Kispest menedzser-tulajdonosa. "Egyelőre az NB I/B-re készülünk, de ha úgy hozza a sors, akkor biztos vagyok abban, hogy a jelenlegi játékosállomány megfelelő az első osztályra. Akikre nincs szükség, vagy akik nem akartak maradni, azok már elmentek".

Három nap kevés lesz Siófokon

Sallói István klubigazgató szerint szinte biztos, hogy a liga által adott három nap haladék nem lesz elég arra, hogy befektetőket találjanak a Balaton FC működési feltételeinek biztosítására, és ezáltal megfeleljenek az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság nevezési feltételeinek.

Az MLL hétfőn délig várja a Balaton-partiak végleges válaszát. "A játékosokkal csütörtök este közöljük, hogy tárgyalhatnak más csapatokkal, hiszen szinte semmilyen garancia nincs arra, hogy az együttes a következő szezonban is az NB I-ben szerepeljen" - mondta Sallói.

Csank már eligazolt

Már a bajnokság téli szünetében nyilvánosságra került, hogy a Siófok FC súlyos anyagi gondokkal küzd, a futballisták és Csank János vezetőedző azonban végül úgy döntöttek, hogy honorárium nélkül is végigjátsszák az idényt. Ez annyira jól sikerült, hogy a csapat az 5. helyen végzett a bajnokságban.

Május végén átszervezték a klubot, és azt tervezték, hogy hosszú távon részvénytársaságot hívnak életre a működtetésére. Ennek az rt.-nek a balatoni régió - részben a Siófoki Önkormányzat - lett volna a tulajdonosa, a képviselőtestület azonban úgy döntött: nem kívánja támogatni a nevében megújult csapatot, a Balaton FC-t.

Ezután a vezetők minden erőfeszítése ellenére sem sikerült elegendő pénzt szerezni, így a klub irányítói elköszöntek Csanktól, aki csütörtökön már alá is írt a Videoton FCF-hez.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.