Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Kadhafi fia az olasz bajnokságban

2003.06.16. 17:40
Moamer el-Kadhafi líbiai elnök fiát teszteli júliustól az olasz bajnokság tizedik helyén végzett Perugia. Saadi Kadhafi, akinek egyébként üzleti érdekeltsége van több olasz csapatban is, ősztől akár a bajnokságban is bemutatkozhat.
Kadhafi Junior már Perugiában tartózkodik, de az edzéseket csak júliusban kezdi meg. Amennyiben a harminc éves Saadi teljesítménye meggyőzi az olasz csapat vezetőit, ősztől már a Perugia igazolt játékosa lehet.

Juventus részvényes

"Nagyon nagy megtiszteltetés, hogy a Perugiával edzhetek. Az olasz bajnokság talán a legkeményebb a világon, de szeretném kipróbálni magam" - nyilatkozta a líbiai válogatott csapatkapitánya az Ansa olasz hírügynökségnek.

Saadi Kadhafi korábban is gyakran utazott Olaszországba, de eddig csak a lelátókról nézhette a mérkőzéseket. Üzleti kapcsolatba került ugyanakkor három olasz klubbal is, és megszerezte a Juventus néhány részvényét is.

A Perugiával kötött előszerződésének római aláírása után Serse Cosmi a csapat edzője kijelentette, hogy Líbia legismertebb futballistájának ugyanannyi lehetőséget fog adni, mint a csapat többi tagjának, és megjegyezte, hogy Saadi eddig "rendkívül kedvező benyomásokat" tett rá.

Politikai jelentőség

A BBC római tudósítója ugyanakkor hangsúlyozza a szerződés politikai jelentőségét is. Kadhafi ezredes ugyanis évek óta komoly erőfeszítéseket tesz, hogy javítsa az uralkodásáról kialakult lesújtó nyugati összképet, és ehhez nyújthat segítséget az Olaszországban szereplő fia.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Wellness hétvégék belföldön

A kényeztetés egész évben jár Önnek! Válasszon a legjobb ajánlatokból.