Emőke
8 °C
19 °C

Sikeres magyarok Németországban

2003.07.16. 09:01
A jelenkori aktív játékosok közül Lisztes Krisztián Király Gábor és Dárdai Pál légióskodik a legrégebben Németországban. Ők hárman és a legfrissebb "német-igazolás" Szabics Imre is hallatlan népszerűségnek örvend az augusztusi szezonrajt előtt.
A Brémában légióskodó Lisztes Krisztián helye a tavalyi bajnokságban a francia Micoud érkezésével veszélyessé vált, de szerencsére az egykori ferencvárosi kedvenc nem járt úgy, mint Stuttgartban, ahol éveken keresztül a bulgár Balakov árnyékában szerepelt. Thomas Schaaf, a zöld-fehérek edzője a klub honlapján úgy nyilatkozott, az augusztus elején kezdődő szezonban is számít a magyar válogatott középpályására.

Plusz két év és karszalag

Különböző módon ismerték el a Hertha magyarjait is. A hét éve stabil első számú kapusnak számító Király Gáborral már a szezon előtt további két éves szerződést kötöttek. Ez azért számít nagy szónak, mert a Haladás egykori kapusának szerződésében volt egy olyan pont, miszerint az egyesületnek elég 2003. december 31-én élnie opciós jogával. Azonban a csapat vezetői nem akarták, hogy az érdeklődők - angol csapatokról hallani - az idény során megzavarják a magyar kapust.

A berliniek eddigi csapatkapitánya Michael Preetz visszavonult, így a csapat titkos szavazáson döntött az utód személyéről. A holland légiós Dick van Burik elsöprő fölénnyel nyert, ugyanakkor a második helyen a német Marko Rehmer és Dárdai Pál végzett.

A magyar játékos hatalmas elismerésnek érzi, hogy társai számítanak rá, hiszen amikor kikerült, a harmincadik játékosnak számított, míg most nagy felelősséggel járó pozíciót kapott társaitól. Ugyanakkor biztos benne, hiába fogja néhányszor viselni a karszalagot, így is csak a pályán nyújtott teljesítmény számít, nincsenek kiváltságok.

Szabics a legjobb vétel

Az alig egy hónapja Stuttgartba szerződött Szabics Imrét pedig a szurkolók ismerték el, miután a klub hivatalos honlapján őt tartják az idei átigazolási szezon legjobb vételének. A magyar csatár a szavazatok 47%-át 5219 szavazatot kapott. Mögötte a brazil Cacau következik (39%, 4402), majd Vranjes (6%, 638), Hejnen (4%, 491) és Lahm (4%, 398) a további sorrend.

A magyar csatár minden bizonnyal az edzőmeccseken mutatott formájával és öt góljával vívhatta ki a sikeres Bajnokok Ligája szereplésben bízó szurkolók szimpátiáját. Ezt mi sem jelzi jobban, mint sz első edzés után kiosztott több ezernyi autogram, ami még magát Szabicsot is meglepte.

Egzotikus körutazások!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.