Judit
-2 °C
8 °C

Négy remek perc

2003.08.23. 21:26
Üres lelátók, reménytelenül helyezkedő védők, egy szép lövés, és egy szép gól az örökrangadón. A Fradi a negyedik fordulóban szerezte meg első győzelmét, a bajnok MTK viszont a BL-selejtezőkkel együtt zsinórban negyedik vereségét szenvedte el.
Az MTK harmadik, az FTC tizenkettedik helyen várta a magyar foci első zártkapus örökrangadóját. A Fradi utolsó helyéhez ugyan az előző bajnokság zárófordulójában kitört botrány miatt levont hat pont is kellett, de a zöldek "alapból" is csak kilencedikek lettek volna.

Tartják a formájukat

Ami semmi a bajnoki címvédő MTK formájához képest: szoros vereség Finnországban és otthon a Pécstől, majd 0-4 a Celtic elleni BL-selejtezőn. A két csapat pedig nagyjából ott folytatta, ahol Békéscsabán illetve a Népstadionban abbahagyta: igazságos eredmény lett volna, ha egyszerre mindkettő sok góllal kikap a másiktól.

Az első félórában konkrétan egyszer sem lőttek kapura, a legnagyobb szám Lipcsei távoli szabadrúgása volt a huszonhetedik percben, amely csak fél méterrel ment mellé. Aztán a harmincadik percben Torghelle gólhelyzetbe került, de ehhez is elsősorban a - szerdai válogatott meccshez hasonlóan - homályban futkározó Dragoner kellett, akinek sikerült teljesen elnéznie Füzi beívelését, így az MTK-csatár teljesen egyedül fejelhetett öt méterről, Szűcs azonban remek refleksszel védett.

Juhász lecsúszik az indításról

Egy perccel később Juhász Dragoner-színvonalú helyezkedéssel csúszott le Gera egyébként tényleg nagyon okos indításáról, Sasu így váratlanul egyedül törhetett kapura, és bár annyira izgult, hogy majdnem sikerült a kapujából kiszaladó Véghbe lőnie, a labda végül csak begurult a kapus lábai között. (1-0)

A negyvenedik percben vezetett Fradi-támadás aztán minden korábbi meglepetést felülmúlt. A hazaiak mégicsak legmozgékonyabb játékosa, a román Sasu szaladt fel a jobboldalon, és pont ahogy lendületből az MTK tizenhatosának jobb sarkához ért, de még nem volt lesen, egészen precíz ütemű, szépen ívelt beadást kapott balról. Nagyszerű labda volt, de ekkor jött a döbbenet: Sasu egy pattanás után jobbal a keresztléc alá bombázott, Végh pedig nagyon ügyes mozdulattal védett. Teljesen úgy tűnt mintha futballoznának.

Dragoner lecsúszik az ívelésről

Elképesztően felpörögtek az események, mert négy perccel később újabb nagyszerű jelenetet láthatott a pár tucat hivatalból jelenlévő néző. Füzi joggal kalkulált Dragoner reménytelen helyezkedésével, és nem is csalatkozott, amikor a saját térfeléről, kiváló íveléssel indította a Fradi tizenhatosánál álló Torghellét. Az MTK csatára pedig egyrészt jobbal át tudta venni a labdát, másrészt még mielőtt az leesett volna be tudta vágni a Szűcs lábai között. (1-1).

Komoly futball élményeket kellett feldolgozniuk tehát a játékosoknak az első félidő után, úgyhogy nem csoda, hogy az egész második félidőben ezzel voltak elfoglalva. A teljes érdektelenség ellen egyedül Pusztai Olivér tett, aki az MTK tizenhatosán belül teljesen értelmetlenül rúgta össze Penksa bokáit. A tizenegyest Gera a balra vetődő Végh mellett a jobb sarokba lőtte.

Öt perccel a meccs lefújása előtt ismét Gera virított, amikor kifejelte Füzi szabadrúgását. "A játék nem dominált ezen a mérkőzésen" - nyilatkozta a meccs után Garami József, az FTC edzője, és igaza volt.

NB-I., 4. forduló
Ferencvárosi TC-MTK FC 2-1 (1-1)

Üllői út, zárt kapuk mögött, Vezette: Bede

Ferencvárosi TC: Szűcs - Vukmir, Dragóner, Kiss - Bognár, Lipcsei, Zováth, Leandro - Rósa D., Gera, Sasu (Penksa, 59.)
MTK FC: Végh - Pusztai (Rednic, 65.), Komlósi, Juhász, Füzi - Zavadszky, Halmai, Jezdimirovic (Pisont, 78.), Czvitkovics (Silva, a szünetben) - Torghelle, Illés
Gólszerzők: Sasu (31.), Gera (61. - 11-esből), illetve Torghelle (43.)
Sárga lap: Leandro (21.), Rósa (28.), Zováth (85.), illetve Halmai (20.), Pusztai (36.), Komlósi (58.)

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!