Dömötör
12 °C
14 °C

Bűnbakkeresés a Herthánál

2003.09.16. 11:31
"A kedves szavak ideje lejárt, ezek után drasztikusan fogunk fellépni" - mondta a Hertha menedzsere, Dieter Hoeness a Hannover elleni hazai vereség után. A dobogóra aspiráló berlini együttes öt forduló után nyeretlen, kieső helyen áll.
A tavalyi szezonban az ötödik helyen végző Hertha idén négy fordulón keresztül nem lőtt gólt, az ötödikben aztán Fredi Bobic - kétszer is - betalált, vezettek is a Hannover ellen a huszadik perc után, mégis kikaptak 3-2-re. Ez a vereség egyúttal azt is jelentette, hogy a tizenhatodik, vagyis kieső helyre sodródott az idény előtt még Bajnokok Ligája-helyezésben bízó egyesület.

"Nem válogatunk az eszközökben

A holland szakvezető, Huub Stevens állása ennek ellenére nem forog veszélyben, a klubvezetés bízik a munkájában, mint korábban Dieter Hoeness kijelentette: a Bundesliga legfelkészültebb edzőjének tartja, akitől csak a legvégső esetben kívánnak megválni. (Nem mellékesen 2005-ig szól a szerződése.)

Hoeness ugyanakkor elégedettlen játékosai munkájával. Ezt a csapat néhány játékosa előtt - köztük volt Dárdai Pál is, aki a Hertha helyettes-csapatkapitánya - is határozottan elmondta. "Egyértelműen fogalmaztunk, néhány futballistára külön figyelni fogunk a közeljövőben. Ha valakinél fegyelmezetlenséget látunk, ha valaki nem hajt teljes erőbedobással, attól rövid úton meg fogunk válni. Nem fogunk válogatni az eszközökben" - fogalmazott.

Miért nem játszott Dárdai?

A Kicker ellenben Stevens munkáját is kritizálja. "A középpályán nincs egy igazi, kreatív irányító játékos" - írja a lap szakírója, aki érthetetlennek tartja Dárdai és van Burik mellőzését a legutóbbi mérkőzésen. "Bevált kettősről van szó, jól kiegészítik egymást" - írja a cikkíró. Niko Kovac gyengélkedése mellett sem mennek el szó nélkül, és eddig kifejezetten rossz igazolásnak tartják.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Hétvége Sopronban!

Tómalom Fürdő, Tűztorony, Karmelita kolostor, és még számos látnivaló várja Sopronban.