Orsolya
7 °C
10 °C

Kiemelten készülnek a huligánok a török-angol Eb-selejtezőre

2003.10.06. 10:55
Hiába tiltotta meg az angol szövetség és a belügyminisztérium is az angol szurkolók utazását, több száz brit mégis a helyszínről akarja megtekinteni a szombati török-angol Európa-bajnoki selejtezőt. Ettől még az sem tarthatja vissza őket, hogy a Fenerbahce és a Galatasaray ultrái "fegyverszünetet" kötöttek, hogy együtt léphessenek fel az angolok ellen.
Az angol szövetség (F.A.) és a belügyminisztérium "utazási tilalma" ellenére várhatóan mégis több száz brit szurkoló kel útra, hogy a helyszínen tekintse meg a szombaton sorra kerülő Törökország-Anglia labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőre. A The Observer című lap úgy tudja: 200-300 huligán is megpróbál majd bejutni a stadionba. Nem lesz könnyű dolguk, hiszen a rendezők háromszoros körgyűrűt vonnak az aréna köré.

Áprilisban, amikor a török válogatott Sunderlandbe látogatott, 90 személyt kellett őrizetbe venni, s a dobálózásban egy vendégdrukker megsérült. Az UEFA ezt követően 150 ezer svájci frankra büntette az angolokat, s figyelmeztette őket, ha az eset megismétlődik, akkor akár a kizárásukra is sor kerülhet.

A török-angol viszály még 2000 áprilisában kezdődött, amikor a Galatasaray-Leeds United UEFA-kupa-mérkőzés előtti estén összecsapott a két drukkercsoport és a török fanatikusok két angol szurkolót is megkéseltek, akik belehaltak sérüléseikbe.

Az F.A. ezért már április 30-án jelezte, hogy biztonsági okokból egyetlen jegyet sem igényel a csoportelsőség és így az egyenes ági Eb-részvétel szempontjából sorsdöntő visszavágóra. Sven-Göran Eriksson, az angolok svéd szövetségi kapitánya is többször felszólította a szurkolókat, hogy ne utazzanak el Isztambulba, s így tett a belügyminisztérium is.

"A legtöbben komolyan veszik a figyelmeztetést, de valószínűleg akad 200-300 huligán, aki mégis elindul Törökországba. Naiv dolog azt hinni, hogy ezt senki sem próbálja meg. Ezeknek az embereknek a tiltás olyan, mint bikának a vörös posztó" - idézte a The Observer az egyik rendőrségi szóvivőt.

Az újság arról is beszámolt, hogy a szombati találkozóra állítólag a rivális Fenerbahce és Galatasaray ultrái "fegyverszünetet" kötöttek, hogy együtt léphessenek fel az angolok ellen.

A 7. csoportban az utolsó forduló előtt Anglia egy ponttal vezet Törökország előtt. Az első helyezett Eb-résztvevő, a második pótselejtezőt játszik.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!