Ferenc, Olívia
-4 °C
4 °C

Bodnár perre megy Gyárfással

2003.10.09. 16:05
Bodnár György, a magyar profi labdarúgó-bajnokság közvetítési jogait birtokló Football Duó kft. ügyvezető-igazgatója hitelrontásért beperli Gyárfás Tamást.
Bodnár, amint a csütörtöki sajtótájékoztatón bejelentette, azért fordul a bírósághoz, mert szerinte a Nap Tv producere félrevezette a közvéleményt a mérkőzések adataival kapcsolatban, illetve kijelentéseivel jelentősen rontotta a közvetítési jogok értékesíthetőségét.

Gyárfás Tamás az MTI megkeresésére közölte: "Mindinkább rá kell ébrednem, hogy Bodnár úrnak más a véleménye a magyar labdarúgásról, mint nekem. A honi sportéletben viszonylag ritka, hogy a megítélésbeli különbségeket a felek a bíróságon tisztázzák. Ennek ellenére mindenkinek jogában áll beperelnie a másikat, már csak azért is, mert az ügyvédeknek is ez az érdekük. Ha a bíróság úgy ítéli meg, hogy jobb az NB I színvonala, mint gondolom, alávetem magam a jogerős határozatnak".

A további közvetítésekről csak annyi hangzott el a sajtótájékoztatón, hogy vasárnap 16 órától a Budapest Honvéd-Dabas FC másodosztályú találkozó kerül képernyőre a magyar ATV-n.

A Magyar Televízió kuratóriuma szeptember 18-i ülésén egyhangúlag elutasította az Arany Ászok Liga mérkőzéseinek közvetítéséről szóló szerződéstervezetet. A kuratóriumi elnökség támogatja ugyan, hogy az MTV közszolgálati kötelezettségeinek eleget téve vállalja a találkozók közvetítését, egyúttal azonban szorgalmazza, hogy jogdíjat csak abban az esetben fizessen, ha a liga arra tendert ír ki és piaci versenyben derül ki a jogdíj valós értéke. A sajtóban megjelent információk szerint az MTV évi 450 millió forintot fizetett volna a közvetítésekért, ha a kuratórium jóváhagyja a szerződéstervezetet.

Az MLL válaszlépésként egy nappal később úgy döntött: további határozatig semmilyen országos tv-csatorna nem engedhető be az NB I-es, illetve NB I/B-s találkozókra. Az elmúlt két hétvégén az ATV közvetített élvonalbeli mérkőzéseket, a vita Bodnár György és Gyárfás Tamás között ezek nézettségéről alakult ki.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.