Vilma
-7 °C
4 °C

Demján lemondott a labdarúgó liga elnöki tisztéről

2003.10.13. 21:01
A Magyar Labdarúgó Liga tanácsának ülésén Demján Sándor elnök benyújtotta lemondását, amit a jelenlévők tudomásul vettek. Ezt követően Szieben László igazgató is bejelentette lemondási szándékát, ám ezt egyhangúan visszautasította a testület.
"Az MLL-ben betöltött tisztségemről a mai nappal lemondok! Sajnálom, hogy nem tudtam a magyar labdarúgást saját elvárásaimnak megfelelően segíteni. Olyan ligaelnökre van szükség, aki több időt és energiát tud fordítani programja megvalósítására. Remélem, hogy a labdarúgást szerető emberek és szakemberek segítségével a jövőben sikerül eredményt elérni" - írta Demján Sándor nyilatkozatában. Az elnökség Tarsoly Csabát, a Ligatanács elnökét a rendkívüli közgyűlés időpontjáig megbízta az MLL elnöki teendők ideiglenes ellátásával.

Maximálnák a focisták fizetését

Ki legyen a Liga új elnöke?

 • 315
  Kondor Katalin
 • 102
  Abramovics
 • 70
  Noszály Sándor
 • 34
  Dragóner Attila
 • 31
  Kaplár F. József

Demján Sándor három és fél éven át volt elnöke Magyar Labdarúgó Ligának (amely hivatalba lépésekor még az MLSZ-en belüli Hivatásos Labdarúgó Alszövetség volt).

Az elnökség avaslatot tett a sportszervezeteknél foglalkoztatottak alapbér jellegű kiadások 50 százalékos csökkentésére. A tervezet szerint a csökkentett bérjellegű kifizetéseket 1/3 alapbér, 2/3 "mozgó bér" arányban határoznák meg. Javasolják továbbá a Ligatanácsoknak az "alapbér-plafon" bevezetését, a megtakarításokat pedig az utánpótlás fejlesztésre szeretnék fordítatni. Az elnökség megbízta továbbá a menedzsmentet, hogy dolgozza ki a sportszervezeteknél üzemeltetett korosztályos csapatok költségvetésének elkülönítésére vonatkozó javaslatát, amely egyébként a 2004 júliusától kötelezően bevezetendő UEFA klub-licenc előírása is.

Továbbra is "szerződéses partnerük" az MTV

Második napirendi pontként áttekintették a televíziós közvetítési jogokkal kapcsolatos értékesítési stratégiát. Ennek keretében megerősítették, hogy mivel az MTV Rt. 2003 januárjában jelezte igényét a mérkőzések közvetítésére, majd több hónapi tárgyalás után a közvetítéseket megkezdte, ezért "jog szerint" továbbra is szerződéses partnernek tekinthető. Ezt megerősíti az a tény is, hogy nem jelenhet meg olyan műsor, amelyre nincs szerződése az MTV Rt.-nek.

Kárenyhítés a szurkolóknak: mégis nézhetik

Az MTV Közalapítvány Kuratóriuma döntése után, kárenyhítés keretében ugyanakkor az MLL keresi azokat a megoldásokat, amelyek keretében a legtöbb szurkolóhoz juttathatja el az Arany Ászok Liga mérkőzéseit élő közvetítés, illetve összefoglaló keretében.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Értékeljen, nyerjen!

Van kedvenc légitársasága? Írja meg véleményét itt!