Mária
-6 °C
-2 °C

Pénteken lemond Gellei

2003.11.20. 13:20
Az észtektől elszenvedett szégyenteljes vereség után Gellei Imre a labdarúgó válogatott szövetségi kapőitánya úgy gondolta nem mond le, kitölti decemberig tartó szerződését. A szakember csütörtök reggelre meggondolta magát, jelezte, pénteken mégis beadja lemondását.
Kiábrándító játékkal, és szégyenletes vereséggel búcsúzott a labdarúgó-válogatottól Gellei Imre szövetségi kapitány, aki az észtek elleni találkozó után elismerte: irányításával csapata egyszer sem futballozott olyan gyengén, mint szerdán az Üllői úti stadionban.

Gellei: új ember kell!

"Gratulálok ellenfelünknek, de a vereséget csak magunknak köszönhetjük. Nem értem, miért siettettük a játékot, mivel így rengeteg átadási és átvételi hibát vétettünk. Akinél a labda volt, az egymaga akarta eldönteni a mérkőzést" - értékelt a búcsúzó szakember a vereség után.

Gellei a találkozót követő sajtótájékoztatón egy, a jövőjét firtató újságírói kérdésre válaszolva kizárta annak lehetőségét, hogy továbbra is a válogatottnál maradjon, mert mint mondta: figyelembe véve az utóbbi mérkőzések eredménytelenségét, mindenképpen új emberre van szükség az együttes élén, így sok sikert kíván az utódjának.

Szerda este még maradt volna

Most mi legyen?

 • 1831
  Magyar foci mondjon le!
 • 187
  Új kapitányt, új játékosokat!
 • 115
  Csatlakozzunk Brazíliához!
 • 39
  Több türelemet a válogatottnak!

Az Index kérdésére a találkozó után ugyanakkor kijelentette, hogy szerződésének december 31-i lejárta előtt még nem mond le, a Napkelte csütörötök reggeli adásában viszont már azt mondta: a pénteki elnökségi ülésén beadja lemondását. A távozó edző hozzátette: a mostani vereségre az sem lehet mentség, hogy a sok sérült miatt öt újoncot avatott, hiszen három egymást követő pontos passzhoz nem kell éveken át együtt játszani, márpedig a második félidőben erre igen kevés példa akadt a hazai oldalon.

Míg a magyarok rossz megoldásokkal "szórakoztatták" a nemzeti együttes negatív hazai csúcsát jelentő párszáz nézőt, addig a vendégek időnként taktikusan és jól kontrázva futballoztak, és a 86. percben lőtt góljukkal megnyerték a mérkőzést

Huszonhárom meccsből hét győzelem

"Az első játékrészben csak kitapogattuk ellenfelünk gyenge pontjait, majd a folytatásban már mi irányítottunk. Ennek ellenére a hazaiak is nyerhettek volna, ám érződött, hogy rájuk nagyobb nyomás nehezedik, amivel nem tudtak megbirkózni" - vélekedett a meccs után Arno Pijpers, az észtek holland szövetségi kapitánya.

Gellei Imre irányításával a válogatott 2001 szeptember 5. és 2003 november 9. között összesen huszonhárom mérkőzést játszott. Ezekből hétszer nyert, négyszer játszott döntetlent és tizenkétszer kikapott. A gólkülönbsége ugyanakkor pozitív (harmincöt lőtt és harmincegy kapott gól), leginkább a San Marino, a Luxemburg és Makedónia ellen aratott nagy gólarányú győzelmeknek köszönhetően. (Tétmérkőzésen Gellei mérlege: három győzelem, két döntetlen, öt vereség). Idén ősszel a csapat valamennyi mérkőzését (Szlovénia és Lettország ellen idegenben, Lengyelorszég és Észtország ellen itthon) elvesztette.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.