Árpád
-1 °C
9 °C

A Borussia Dortmund teszteli Tokodyt

2003.12.03. 10:53
Vége a futball-bajnokság őszi idényének, és téli átigazolási szezon kezdetével megindulnak a találgatások az erősítésekről. Tokody Tibort állítólag a Borussia Dortmund vinné, Dragóner Attilát Spanyolországba, a siófoki Vöröst pedig Olaszországba hívják. A lengyel bajnok pedig Füzi Ákost kívánja megszerezni.
Az Újpest válogatott játékosát, Tokody Tibor a '97-es Bajnokok Ligája-győztes Borussia Dortmund csábítja. A nemzetközi porondon ebben a szezonban már nem érdekelt német gárda - az UEFA-kupából a francia Sochaux verte ki Matthias Sammer csapatát - olyan csatárokat tudhat magáénak mint a brazil Amoroso és Ewerthon, illetve a cseh óriás, Jan Koler. A Nemzeti Sport írása szerint a dortmundiak keddtől mégis a lila-fehérek játékosát tesztelik.

Szerencsére még nem ismerik

Tokody menedzsere nyolcvanszázaléknyi esélyt ad arra, hogy a magyar támadó a sárga-feketéknél folytatja, a menedzser szerint fiatal kora és remek adottságai mellett ugyanis az is előnyére válhat, hogy az ellenfelek még kevéssé ismerik. A megrendült anyagi helyzetű Újpestnek jól jönne az élő szerződéssel rendelkező Tokody eladásából befolyó pénz, ráadásul a játékos is úgy nyilatkozott, hogy eligazolása érdekében hajlandó jelentősen engedni ígényeiből.

Dragóner csendben készül Spanyolországba

Kevésbé konkrét Dragóner Attila esetleges elszerződése. A Ferencváros hátvédjéért a sportnapilap híre szerint egy menedzser jelentkezett be, aki a spanyol másodosztályú Almeirának szánná a válogatott játékost. A hispán együttes neve ismerős lehet, az Üllői útiak - és az Újpest - egyik korábbi kedvence, Horváth Ferenc is itt játszik a nyár óta. A Megyeri útról eltávozott csatár eddig négy meccset játszott csapatában. Dragóner szerződése lejárta után már a nyáron külföldre tartott, azonban egyik ajánlatból sem let megállapodás, így a védő most óvatosan nyilatkozik.

Az itthoni őszi listavezető, az alacsonyabb osztályokból igazoló Balaton FC jó szereplése is kiválthatja a szegényebb külföldi klubok érdeklődését. Debrecen ellen 25 méteres bombagólt szerző Vörösért állítólag olasz klubok jelentkeztek be, és a hónap közepén tíznapos tesztelésre utazik Olaszországba.

Ennél némiképp konkrétabb az emtékás Füzi Ákos lengyelországi szerződése, őt ugyanis a Wisla Kraków vezetőedzője szemelte ki magának. A bajnoki címvédő együttes kiesett az UEFA-Kupából, a bajnokságban azonban első helyen áll, igaz mindössze egy pont az előnye.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.