Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

Király Gábor hatot kapott Brémában

2003.12.04. 10:44
A Német Kupa nyolcaddöntőjében súlyos, 6-1-es vereséget szenvedett a Hertha BSC a Werder Bremen otthonában. A feldühödött berlini szurkolók újra Stevens menesztését követelték, és most sikerrel jártak.
A Német Kupa nyolcaddöntőjében Király Gábor és Dárdai Pál csapata, a berlini Hertha a Lisztes Krisztiánt foglalkoztató Werder Bremen otthonában lépett pályára. A mérkőzés esélyese egyértelműen a hazai csapat volt, hiszen a Bundesligában a brémaiak a második helyen állnak, míg a berliniek kieső helyre sodródtak vissza, és az őszi bajnoki találkozójukon a Werder idegenben is 3-0-ra nyert.

Ismét az edző menesztését követelték

A mérkőzés végül egyáltalán nem papírforma eredményt hozott, de nem azért mert a Hertha feltámadt, hanem mert olyan vereségbe szaladtak bele, amilyenre nagyon rég nem volt példa. Az első két brémai gólt a francia Micoud szerezte, a harmadikat a szerb Klasnic, így már a félidőben háromgólos volt a házigazdák előnye. Ezek után a francia Ismael, a brazil Ailton és a görög Hariszteasz volt eredményes, így alakult ki a hat-nullás eredmény.

Marcelinho még szépített, de a tényen mindez nem változtatott, csúfos vereséget szenvedett a Hertha. A feldühödött szurkolók a vezetőedző, Huub Stevens menesztését követelték, mint idén már sokadszor, aki most sem mondott le. A vezetők azonban megelégelték a ténykedését, és menesztették, utóda Andreas Thom lett. (Stevens viszonya a játékosaival is megromlott, legutóbb már lázadtak ellene.)

Három első osztályú van a nyolc között

A nyolc közé a Bremenen kívül bejutott még a Bayern München, miután 3-0-ra verte a Hamburgot. Ott lehet még az egyaránt másodosztályú Lübeck és Fürth is, előbbi a Kölnt, utóbbi a Freiburgot búcsúztatta.

A keddi győztesek: Mönchengladbach, Duisburg, Aachen. Hoffenheim. A Gladbach első osztályú - a Stuttgartot verték ki -, a Duisburg a második vonalban, ahol éllovas az Aachen. A harmadik ligás Hoffenheim a Leverkusen ellen bizonyult jobbnak.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.