Szabina
4 °C
12 °C

Nyilasi mégse megy a Fradiba

2003.12.09. 12:39
"Önhibámon kívül ismét körön kívül kerültem a Fradinál" - összegezte Nyilasi Tibor, hogy miért nem vállal szerepet az Üllői úton. A zöld-fehérek korábbi válogatott futballistája és edzője kedden részletesen beszámolt az Fradi új vezetőségével folytatott tárgyalásairól.
"Hadd ne legyek marionett bábu" - mondta Nyilasi Tibor kedden annak kapcsán, hogy beszámolt az elmúlt hetek megbeszéléseiről, amelyeket az FTC elnökével és új befektetőjével folytatott esetleges újabb ferencvárosi szerepvállalásáról. Nyílasi úgy érzi, "mindig ő a vésztartalék a Fradinál, bedobják a nevét, ha éppen változások vannak a klubnál, aztán pedig nem lesz semmi a színrelépéséből". Nyilasi hangsúlyozta hogy, nem sértődött, de ezúttal nem kívánt hallgatni a történtekről.

Titkolózó ismerős közvetítésével

Nyilasi Tibor
A ferencvárosi közönség transzparensei szerint "hazavárt" egykori ezüstcipős játékos és a Fradi új befektetője közötti kapcsolat november 20-án kezdődött, amikor egy titkolózó ismerős közvetítésével leült beszélgetni egymással a Celladam-csoport első embere és Nyilasi. A feltaláló-üzletember akkor azt mondta neki: " te meg ami akarsz, lehetsz, csak csináljatok egy jó Fradit". A Sport1 szakkomentátoraként és az MLSZ-ben a korosztályos csapatok szakmai igazgatójaként dolgozó Nyilasi rögtön leszögezte, hogy sem edző, sem Szeiler utódja - ügyvezető igazgató - nem akar lenni, de a szakmai munka irányításában részt venne.

Fordulat a háttértárgyalásokon

A futballban járatos Nyilasi ugyanis úgy gondolja, gazdasági és jogi ügyekhez kevéssé ért, továbbá szerinte "érdekes" dolgok történtek az elmúlt tíz évben a Ferencvárosnál, ezért szerette volna, ha egy "delegáltja" beülhet a Ferencváros igazgatótanácsába. Ez pedig dr. Török Ferenc lett volna. Eleinte sem az ötlettel, sem a megnevezettel - aki a Celladam jogán került volna be az irányítótestületbe - nem volt gondja Furulyásnak és Kovácsnak. Később lett.

"Hajszál a levesben"

Az utolsó, negyedik találkozóra múlt csütörtökön, december 4-én került sor, amikor már szerződéstervezet volt a felek előtt. Török doktor irodájában beszélgetett Nyilasi, az ügyved, Furulyás és Kovács Ádám. A Celladam első embere távozott, a tárgyalás folytatódott, majd egy óra múlva megszólalt Furulyás telefonja, a másik végén Kováccsal. "Hajszál került a levesbe" - mondta a klubelnök, a befektető ugyanis azt közölte vele, hogy ha Nyilasi ragaszkodik a feltételéhez - az igazgatósági tag delegálásához - akkor ő "nem kell". "Nyíl" ragaszkodott, Furulyás pedig széttárta kezét, és azt mondta, "Tibor, sajnálom, nem tehetek róla".

Az már ismert, hogy másnap, december 5-én megválasztották a "Fotex-telenített" rt-igazgatóságot, Török Ferenc nélkül. Nyilasi hangoztatta, nem haragszik senkire, de azt erősen sérelmezte, hogy Furulyás az elmúlt napokban úgy nyilatkozott, a másik fél válaszára várnak. "Neki is így ki kellett volna állnia, és elmondani, mi történt" - véli a korábbi tréner, aki tisztában van vele, hogy a vezetés joga, hogy megválassza, kivel dolgozik.

"Részemről a történet lezárva" - fogalmazott egyértelműen Nyilasi. Az FTC szurkolóit ismerve, nem fognak belenyugodni ilyen könnyen abba, hogy a transzparenseken hazavárt szakembert ismét csak hírbe hozták az Üllői úttal.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.