Mária
-6 °C
-2 °C

Vizsgálódik az UEFA Fehér Miklós halála kapcsán

2004.01.29. 12:17
Az UEFA főtitkára, Lars-Christer Olsson szerint a szervezetnek okvetlenül ki kell vizsgálnia, hogy a játékosok túlterheltek-e, azért következnek-e be a hasonló tragédiák.
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) vizsgálatot indít, miután Fehér Miklós, a Benfica magyar csatára a vasárnapi Guimaraes elleni bajnoki mérkőzésen összeesett, majd a kórházba szállítást követően meghalt.

"Nincsenek pontos statisztikáim, de mintha az utóbbi időben gyakoribbá váltak volna az ehhez hasonló tragédiák. Lehet, hogy a játékosok túl nagy megterhelésnek vannak kitéve? Ennek okvetlenül utána kell járnunk" - mondta a német Die Welt című lapnak Lars-Christer Olsson, az UEFA főtitkára.

Az 53 éves svéd sportdiplomata akár a nemzetközi szövetséggel (FIFA) is szembeszállna a nemzetközi mérkőzések számának csökkentéséért.

Ehhez kapcsolódó hír még, hogy a Baróti Lajos Magyar Fair Play Egyesület kéri a labdarúgásban dolgozó szakembereket, hogy különös hangsúlyt fektessenek a világszínvonalú, de rendkívül megterhelő külföldi bajnokságokban játszó magyar futballisták rendszeres egészségügyi ellenőrzésére.

A szervezet elnöke, Baróti Lajos - aki 1980 és 1982 között a Benfica vezetőedzője volt - szeretné kifejezni őszinte részvétét Fehér Miklós családjának.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.