Ákos, Bátor
1 °C
12 °C

Vizsgálódik az UEFA Fehér Miklós halála kapcsán

2004.01.29. 12:17
Az UEFA főtitkára, Lars-Christer Olsson szerint a szervezetnek okvetlenül ki kell vizsgálnia, hogy a játékosok túlterheltek-e, azért következnek-e be a hasonló tragédiák.
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) vizsgálatot indít, miután Fehér Miklós, a Benfica magyar csatára a vasárnapi Guimaraes elleni bajnoki mérkőzésen összeesett, majd a kórházba szállítást követően meghalt.

"Nincsenek pontos statisztikáim, de mintha az utóbbi időben gyakoribbá váltak volna az ehhez hasonló tragédiák. Lehet, hogy a játékosok túl nagy megterhelésnek vannak kitéve? Ennek okvetlenül utána kell járnunk" - mondta a német Die Welt című lapnak Lars-Christer Olsson, az UEFA főtitkára.

Az 53 éves svéd sportdiplomata akár a nemzetközi szövetséggel (FIFA) is szembeszállna a nemzetközi mérkőzések számának csökkentéséért.

Ehhez kapcsolódó hír még, hogy a Baróti Lajos Magyar Fair Play Egyesület kéri a labdarúgásban dolgozó szakembereket, hogy különös hangsúlyt fektessenek a világszínvonalú, de rendkívül megterhelő külföldi bajnokságokban játszó magyar futballisták rendszeres egészségügyi ellenőrzésére.

A szervezet elnöke, Baróti Lajos - aki 1980 és 1982 között a Benfica vezetőedzője volt - szeretné kifejezni őszinte részvétét Fehér Miklós családjának.

UTAZÁS kiállítás

Március 2-5. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban (x)

A legmenőbb síterepek

Csodás panoráma, jó levegő, szép pályaszállások, a téli sport szerelmeseit ezek várják.