Timót, Xénia
-10 °C
-1 °C

Győzelemmel búcsúzott Fehértől a Benfica

2004.02.04. 09:58
A vasárnapról keddre elhalasztott bajnoki mérkőzésen valamennyi Benfica-játékos Fehér nevével ellátott mezben lépett pályára az Academica Coimbra ellen. A melegítés alatt az 55 ezer néző egy Fehérről készült összeállítást láthatott. A találkozót 2-0-ra nyerte a 24 évesen elhunyt 25-szörös válogatott magyar csatár egykori csapata.
Kétgólos győzelemmel búcsúzott el a magyar idő szerint múlt hétfőn elhunyt Fehér Miklóstól a Benfica labdarúgócsapata. A lisszaboni együttes a válogatott csatár halálát követően több mint egy hétig nem lépett pályára, kedden aztán a portugál bajnokság 20. fordulójának zárómérkőzésén Zahovic (28.) és Mauricio (66.) góljával nyert az Academica Coimbra ellen.

Összeállítás Fehérről

A Benfica játékosai, akiknek a mezén a szokásos szám felett ezúttal Fehér neve szerepelt, a találkozó kezdete előtt egymás kezét fogva egyperces gyászszünettel emlékeztek a magyar futballistára, aki a január 25-i, Guimaraes elleni mérkőzésen hirtelen összeesett, majd a kórházba szállítás után elhunyt.

A csapat új stadionjába kilátogató, mintegy 55 ezer szurkoló a melegítés alatt Fehér Miklósról készült összeállítást követhetett figyelemmel két óriáskivetítőn. A lelátón több helyen a magyar játékos protréja, illetve nevével ellátott transzparens volt látható.

A meccs után Jose Antonio Camacho, a lisszaboniak spanyol vezetőedzője a következőképpen emlékezett: "Fehér mindig velünk lesz! Az öltözőben és a pályán is, mindenhol a Benficában."

A harmadik helyen áll a Benfica

Az Academica magyar játékosa, Buzsáky Ákos a második félidő 68. percében állt be, de nem ment neki a játék. A találkozóra eredetileg vasárnap került volna sor, de a tragédia miatt két nappal elhalasztották. Az UEFA-Kupában még érdekelt Benfica a bajnokságban a harmadik helyen áll, hátránya az éllovas Portóval szemben kilenc pont.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!