Orsolya
7 °C
10 °C

Siófokról Újpestre távozott Sallói István

2004.02.14. 17:56
Kapcsolódó cikkek (1)
A Balaton FC ügyvezető igazgatója, Sallói István szombaton bejelentette felmondását a siófoki egyesületnél, miután megegyezett az Újpest FC tulajdonosaival, hogy a lila-fehéreknél tölti be a jövőben ezt a pozíciót. A Balaton-partiakkal előbb az NB I-be visszajutó, majd a klub történetében először a táblázat élére ugró sportvezető az Indexnek elmondta, gyermekkora óta kötődik a lila-fehérekhez, így nem hagyhatta ki a számára hirtelen jött felkérést.
A pénztelenségből erényt kovácsoló Sallói Istvánt siófoki sikerei kapcsán már Minarik Edének kezdték hívni futballkörökben. A jelenleg Balaton FC néven szereplő együttesnél egy éve elfogyott a pénz, és az addig is alacsony költségvetéssel dolgozó klub a megszűnés szélére sodródott. Az ügyvezető igazgató, Sallói mindenkit meggyőzött, érdemes együtt maradni, és az edzők, valamint a játékosok csökkentett fizetéssel csinálták végig a tavaszt.

Egy korszak vége

A csapat a legnagyobb meglepetésre az ötödik helyen végzett a bajnokság végén. A tovább gyengült keret miatt mindenki biztos kiesőnek tippelte az élvonal legkisebb költségvetésű klubját, de a Csertői Aurél irányította csapat az őszt az élen zárta.

Szombaton azonban Sallói lezárta a siófoki korszakát: a futballvezető bejelentette felmondását a klubnál. A fiatal menedzsernek nem a Balaton FC-ből lett elege, hanem számára visszautasíthatatlan ajánlatot kapott Újpestről. A lila-fehéreknél két hete üresedett meg az ügyvezetői poszt Gyulay Zsolt lemondásával, aki azért döntött a távozás mellett, mert nem sikerült rendezni a megrendült anyagi helyzetet. Az utód kiléte eddig ismeretlen volt, szombaton azonban kiderült, Sallói István lesz a Megyeri útiak új vezetője.

Gyors döntés volt

"Két napja keresett meg Lukács Ferenc klubtulajdonos és Gyulay Zsolt, péntek éjszaka pedig megegyeztünk" - kezdte "átigazolása" történetét az Indexnek nyilatkozó Sallói. A sportvezetőt először mellbe vágta a megkeresés, de mint mondta, az első pillanatban tudta, számára a szakma csúcsa a felkérés. A Balaton FC helyzete mellett családjára is gondolnia kellett: a klubot a bajnokság közepén hagyja el, a váltás pedig költözéssel, gyerekei számára iskolaváltással jár majd.

Személyesen is kötődik az Újpesthez a korábbi válogatott futballista, hiszen gyerekként a lila-fehéreknek szurkolt, de játékosként valamiért sohasem keresték meg a fővárosiak. "Ha nemzetközi gyors jön, arra fel kell szállni", indokolta a döntést egy hasonlattal Sallói. Újpesten teljesen más célok, mint eddigi klubjánál, mondta, igaz, jelenleg az első hatba kerülésért küzd Mezey György csapata. Előbb a pénzügyi stabilitás megteremtése a feladat, majd nyáron teszik le a jövő csapatának alapjait.

A harmadik forduló különös lesz

A Siófokot elhagyó klubvezető a jövő héten eddigi munkahelyén intézi el dolgait, majd síelni megy, hogy "így vegyek lendületet az új munkámra", és ha az újpesti rt.-taggyűlés is igent mond személyére, február 28-án már újpesti ügyvezetőként akarja megtekinteni a tavaszi rajtot. A harmadik fordulóban esedékes mérkőzésről azt mondta, "valóban furcsa érzések kavarognak majd bennem, hiszen a Balaton látogat majd Újpestre."

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!