Zalán
9 °C
19 °C

Angliában venne futballcsapatot a thaiföldi miniszterelnök

2004.02.24. 09:46
A thaiföldi miniszterelnök úgy gondolja, hazája futballját úgy tudná legjobban fejleszteni, ha vesz egy csapatot Angliában. Mindegy melyik csapatot, a fontos, hogy jó csapat legyen.
Thaksin Shinawatra thaiföldi miniszterelnök nem mondott le azon tervéről, hogy labdarúgócsapatot vásároljon Angliában: a kormányfő októberben a Fulhamet szerette volna megvenni, de az üzlet nem jött létre.

"Tudomásom szerint a miniszterelnök úrnak még mindig szándékában áll, hogy megvásároljon egy Premier League-ben szereplő klubot" - mondta Thawatchai Satchakul, a válogatott szövetségi kapitánya, aki jó viszonyt ápol Shinawatrával. "Egyelőre nem döntötte el, hogy melyik együttes lehet a kiszemelt célpont. Az a fontos, hogy jó csapat legyen. A lehető legjobb".

A kormányfő nem kívánt nyilatkozni az ügyben, csupán ennyit jegyzett meg: "Az a célom, hogy fejlesszem hazám futballéletét". A politikus telekommunikációs érdekeltségei révén hatalmas vagyonnal rendelkezik.

Mint ismert, tavaly júniusban Roman Abramovics orosz milliárdos megvette a szintén az angol élvonalban szereplő londoni Chelsea FC-nek a többségét. Abramovics egyes hírek szerint Oroszország második leggazdagabb embere, Vlagyimir Putyin elnök egyik bizalmasa, és az orosz üzleti élet egyik nagybefektetője. Eddig mintegy 120 millió fontot költött játékosokra.

Olaszorszag

Toszkánától Umbriáig.

Teneriffe - Loro Park

Teneriffe és Spanyolország legmagasabb pontja a Teide ami a hasonló nevű Nemzeti Parkban terül el.