Barbara, Borbála
-5 °C
3 °C

Elmarad a hétvégi futballforduló

2004.02.27. 13:06
A pályák használhatatlansága miatt a klubok kérésére a labdarúgóliga úgy döntött, elmarad az NB I hétvégi, tizenhetedik fordulója. Amint arról beszámoltunk, öt helyszín közül négy esetében már csütörtökön kizárták, hogy ott szombaton meccset játsszanak a csapatok. Így várni kell arra is, hogy az élvonalbeli foci bemutatkozzon az RTL Klub képernyőjén.
Az időjárás miatt szinte használhatatlanná váltak az NB I-es csapatok pályái, így a hétvégi első tavaszi forduló előtt több klub is jelezte, halasztani szeretné a szombaton esedékes találkozóját. Csak a Matáv Sopronnál ítélték meg úgy, hogy alkalmasak megrendezni a vasárnapi, Ferencváros elleni összecsapást. A 17. fordulóban öt találkozót játszottak volna, a Debrecen, UEFA-kupa meccse miatt eredetileg is március 10-én fogadja a Videotont.

A sorozatot bonyolító Magyar Labdarúgóliga (MLL) illetékesei kitartottak forduló megtartása ellen, és a játékvezetőkre hagyták volna a döntést. Ebben az esetben azonban könnyen felesleges költségekbe verhették volna magukat az egyesületek; ugyanis, például a biztonsági szolgálatot és a rendőrséget a mérkőzés elhalasztása esetén is ki kellett volna fizetniük, ha már egyszer meghirdették a találkozókat.

A liga hezitálása mögött a futball újbóli - országos - tévéképernyőre való kerülése is állhatott: az MLL nemrég kötött megállapodást a kizárólagos közvetítési jogokról az RTL-lel, és minden bizonnyal nem jó bemutatkozás egy halasztott forduló.

Pénteken aztán a liga is engedett a klubok kérésének. Miután minden érintett a halasztást kérte, az MLL Versenybizottsága úgy döntött, elmarad az NB I 17. fordulója. Az új időpontról később születik döntés, de úgy tudni, két hétköznap, március 10. és 17. merült fel pótnapként.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!