Szabina
4 °C
12 °C

Matthäus jobban érezte magát Belgrádban, mint Pesten

2004.03.16. 17:05
A magyar válogatott decemberben kinevezett kapitánya, Lothar Matthäus az egyik belgrádi napilapnak azt nyilatkozta, szeretné egy szerb-magyar meccset, de nem Pesten. Arról álmodik, hogy vezéregyénisége legyen a magyar futballnak, hogy autópálya vezessen Újvidékig.
Magyar-szerb válogatott mérkőzésről álmodozik Lothar Matthäus, a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya, aki szerint a mérkőzésre június elején kerülhet sor Belgrádban.

Június elején játsszunk a szerbekkel?

"Álmodok erről a mérkőzésről, és úgy gondolom, hogy június elején fogjuk játszani a meccset" - közölte Matthäus a keddi belgrádi Vecernje Novosti című napilapnak adott interjújában. A szakvezető hozzátette, hogy a mérkőzésre csakis a belgrádi Partizan stadionjába kerülhet sor, más nem érdekli, a Népstadion sem. "Ez a feltételem" - nyomatékosította.

A 150-szeres német válogatott - aki a belgrádi Partizan után vette át a magyar válogatott vezetését - párhuzamot von a szerb és a magyar foci között. Mint mondja, szereti, ha a "focit a játék miatt is játsszák", amit a szerbek tökéletesen csinálnak.

Pesten szinte mosoly sincs

"A professzionalizmus a karakter szilárdsága. Ebben a magyarok jobbak, de mihelyt vége az edzésnek, már nem gondolnak a játékra. Ebben megint csak nem jók" - jelentette ki.

Matthäus azt sugallja, hogy Belgrádban jobban érezte magát, mint most Budapesten. "Szerbiában az embereknek van lelkük, nagy a lelkük. Nem tudok elmenni úgy egy belgrádi vagy újvidéki utcán, hogy valaki meg ne állítson, üdvözöljön vagy integessen. Pesten ilyen nincs, szinte mosoly sincs. Gondjaim vannak a kommunikációval is: a magyarok gyöngén beszélnek idegen nyelveket. Különben is, Budapesten szerb barátaimmal vagyok körülvéve - mondta Matthäus, aki szerint viszont most "sokkal jobb a szerződése".

Bírálta a Partizan vezetőit is

A Partizan egykori edzője dühös, mert a belgrádi klub 30 millió eurót kapott a Bajnokok Ligájától, s ahelyett, hogy megerősítette volna a csapatot, eladja a játékosokat, amiben - szerinte - nincs semmi logika.

A magyar szövetségi kapitányt végül arról kérdezte a Vecernje Novosti, hogy milyen kívánságai vannak. Matthäus azt szeretné, ha játékos vezéregyénisége lenne a magyar futballnak, s Újvidékig kiépülne az autópálya.

Csalódott a magyar játékosokban

Matthäus a Kickerben a játékosairól fogalmazott meg kemébny kiritikát. Nem titkolja, csalódott a magyar futballistákban, még azokban is, akik a Bundesligában játszanak. Ennek ellenére megjegyzi, néhány tehetség van nálunk, akik segítségével építhet valami újat.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Egzotikus élmények!

Amiről eddig álmodni sem mert. Luxus nyaralás, a világ legcsodálatosabb tengerpartjain.