Piroska
-10 °C
1 °C

Lelőtték a szerb Labdarúgó Szövetség főtitkárát

2004.03.27. 15:15
A tizenegy éve hivatalban lévő főtitkárt a nyílt utcán lőtték tarkón. A szövetség a hétvégi fordulót és a jövő heti norvégok elleni válogatott meccset is lefújta.
Elhunyt a Szerb-montenegrói Labdarúgó Szövetség főtitkára, akit pénteken délelőtt tarkón lőtt egy ismeretlen támadó. Az 53 éves Branko Bulatovicra a szövetség irodáinak otthont adó belvárosi épület folyosóján adtak le két lövést. A főtitkárt azonnal a belgrádi központi kórház intenzív osztályára szállították, ahol újraélesztették, majd megműtötték. Bulatovic az operációt követően kómába esett, amelyből már nem tudták felébreszteni.

A rendőrség nagy erőkkel keresi a tettest, aki a merénylet után táskájába tette pisztolyát, és elmenekült a helyszínről. A szemtanúk pontos személyleírást adtak róla.

A szövetség bejelentette, hogy a tiltakozásul a brutális bűncselekmény ellen elhalasztják a bajnokság összes hétvégi mérkőzését, s azt fontolgatják, hogy lemondják a jövő szerdán esedékes, Norvégia elleni barátságos találkozót is.

Bulatovic tizenegy éve volt a jugoszláv, illetve szerb-montenegrói szövetség első megválasztott - nem kinevezett - főtitkára. A kilencvenes évek végén, amikor Jugoszlávia ENSZ-embargó alatt állt, sikkasztás miatt nyomoztak ellene, mivel a szövetség teljes pénzét külföldre vitte. Akkor a barcelonai repülőtéren őrizetbe vették egy táska pénzzel, majd szabadon engedték. Bulatovic 1997 óta az UEFA átigazolásokkal foglalkozó bizottságának is tagja volt.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!