Natália
-3 °C
8 °C

Matthäus: Csodát ne várjunk

2004.03.30. 13:22
Látványos támadójátékot vár a walesiek elleni szerdai mérkőzésen a futballválogatott kapitánya. A sajtóreggelit tartó Lothar Matthäus egyelőre nem hirdetett csapatot, a magyar futballvezetést azonban hevesen bírálta a stadionhelyzet miatt.
A Wales ellen készülő magyar labdarúgó-válogatott német kapitánya, Lothar Matthäus kedden sajtóreggelit tartott. Az egykori aranylabdás nem titkolta, szeretne hagyományt teremteni, mert fontosnak érzi, hogy ne csak a csapatával, hanem az újságírókkal is kiváló legyen a kapcsolata.

Higgyenek önmagukban a játékosok

A kerettel kapcsolatosan elmondta, úgy érzi kialakult a csapat gerince. "Megvannak a játékosaim, de türelmesnek kell lennünk velük szemben. Nap mint nap igyekszem javítani választottjaim gyorsaságán, és meg kell őket győznöm, hogy higgyenek önmagukban" - magyarázta.

Hozzátette: annak ellenére, hogy kevés az idő a csapat összeérésére, látványos támadójátékot vár a walesiek ellen, egy sovány győzelemmel nem lenne elégedett. "Paradox a helyzet, mert az eddigi tapasztalataim alapján úgy látom, a hazai bajnokságban túlzottan is a biztonságos védekezésre helyeződik a hangsúly, ezért lett a hat általam megtekintett találkozóból négy gólnélküli" - emelte ki. "Csodát ezúttal se várjunk, gólokban viszont jogosan reménykedhetünk" - hangsúlyozta Lothar Matthäus.

Heten eljönnek a skótokat verő csapatból

A kapitány nem érezte udvariatlanságnak, hogy hétfőn az előre meghirdetett walesi keretből tízen is lemondták a budapesti utazást. "Bizonyára sérültek" - jelentette ki. "Arról azonban nem szabad feledkezni, a hogy a skótokat 4-0-ra verő csapatból heten itt lesznek, vagyis korántsem a második számú csapattal érkezik riválisunk", mondta a német szakember.

Fájlalta, hogy a játékosainak rossz körülmények között kell pályára lépniük, és hogy Magyarországon nincs egyetlen komoly stadion sem. "Bizonyos embereknek nem áll érdekében, hogy korszerű stadion épüljön, pedig nem vitás, hogy egyszerűbb lenne a brazilokat is vendégül látni" - állította.

Gera fantasztikus játékos

Kifejtette, hogy a ciprusi tornán öt kiváló pályát látott, és mindegyik jobb volt bármelyik magyarnál. "Itt lenne az ideje, hogy felébredjenek a magyar sportvezetők, mert tíz félig kész stadion helyett - amelynek talaján elakad a gólba tartó labda a sárban - sokkal jobb lenne egy modern" - összegzett.

Az Index kérdésére, miszerint az újjáformálódó válogatott hányadik helyen végezne a Bundesligában, így felelt: "Nehéz az összehasonlítás, de biztosan állíthatom, hogy ott lenne a helye a dobogón, mert a csapat néhány tagja meghatározó játékos lenne a német bajnokságban." Azt azonban nem nevezte meg, kikre gondol, de Gerát fantasztikus játékosnak nevezte. (Jelenleg csak Lisztes számít állandó kezdőnek a német első osztályban játszó magyar játékosok között.)

A szerdai összecsapásra kezdőcsapattal egyelőre nem szolgált, mert a délutáni edzés után kívánja kihirdetni, kik kapnak kezdőként lehetőséget.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.