Elemér
5 °C
16 °C

Videoton-ZTE 2-2

2004.04.07. 20:22
Az utóbbi időben pénzügyi gondokkal küzdő, és tavasszal csak vergődő Videoton szurkolói tiltakozásul az első negyedórát nem tekintették meg a ZTE elleni hazai bajnokin. Magukkal tettek rosszat: a találatok háromnegyedéről maradtak le.
Elegük lett a fehérvári futballszurkolóknak a Videoton körüli bizonytalanságból. A csapatot működtető rt. nehéz helyzetbe került, fizetési gondokról szólnak a hírek régóta. Sóstón a játékosok ennek megfelelően estek vissza, és az őszi szezon vége óta tartó gödörből nem is tudtak kijönni, legutóbb a Sopronban kapott öt gól jelezte Csank Jánosnak, hogy nagy a baj. A mesteredző rendre hitehagyottan nyilatkozik, azt mondja, a tavaly Siófokon történtek után nem hajlandó győzködni játékosait: játsszanak a körülményektől függetlenül. A piros-kékek ultrái és baráti köre részleges bojkottot hirdetett, az első negyedórát nem tekintették meg.

"Magukkal toltak ki", mondhatják sokan, mert ebben a tizenöt percben három gól esett. A Manchester-verő Koplárovics most nem a végén, hanem a legelején volt eredményes, kapáslövésből, majd a hetedik percben passzából az exfehérvári Waltner egy fejessel már kettőre növelte az előnyt. Egy perccel később jött a hazai szépítés, Szalainak már csak az üres kapuba kellett lőnie Magasföldi kipattanó lövése után. Az egyenlítést már a szurkolók is láthatták, Hercegfalvi tizennégy méterről lőtt a ZTE kapujába.

A gyors pengeváltás után már nem változott az eredmény, pedig az egerszegi gólszerzők újra betaláltak, de mindketten lesről. A Videoton előtt is adódtak nagy lehetőségek, de Dvériék az utolsó percben sem tudtak betalálni. A fehérváriak legutóbbi tizenegy meccsükön nem tudtak nyerni, így most már ők is osztályozót jelentő helyek elkerüléséért küzdenek.

Jegyzőkönyv

Videoton FCF-Zalaegerszegi TE 2-2 (2-2)
Székesfehérvár, 500 néző, V: Makai
Gólszerzők: Szalai (8.), Hercegfalvi (16.), illetve Koplárovics (1.), Waltner (7.)
Sárga lap: Szalai (45.), Dvéri (72.), illetve Molnár (33.), Vincze (88.)
Videoton FCF: Turi - Fehér (Tereánszki-Tóth, 81.), Koller, Vochin - Szalai T. (Medved, 83.) Tóth B., Dvéri, Szabó T., Voicu (Horváth G., 67.) - Hercegfalvi, Magasföldi
Zalaegerszegi TE: Varga Z. - Kocsárdi (Babati, 58.), Sebők V., Csóka, Balog Cs. - Nagy L., Molnár B., Vincze, Koplárovics (Egressy, 77.) - Jánó (Sabó, 64.), Waltner

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.