Ágnes
-13 °C
0 °C

Negyvennégyezren láthatják a brazilokat

2004.04.14. 17:22
A Magyar Labdarúgó Szövetség honlapja szerint negyvennégyezren láthatják a helyszínen a brazilok április 28-i budapesti fellépését. A világbajnoki címvédő csapat tizennyolc év után vendégeskedik ismét Budapesten. Kilencen itt lesznek a győztes társulatból.
Magyar Labdarúgó Szövetség kezdeményezésére a Sportfolió Kht. az Építésügyi Minősítő Intézettől rendelte meg azt a mérnöki és biztonságtechnikai szakvéleményt, amely a Puskás Ferenc Stadion felső karéjának használhatóságára adott választ.

A szerdán átadott szakvélemény kimondja, hogy a középtribün valamennyi szektora, tehát a felső karéj alsó szektorai kinyithatók: statikailag stabilak és biztonságosan megközelíthetők, hisz a belső terekben sem áll fenn a törmelékleszakadás veszélye. A lelátó ezen része kizárólag barátságos mérkőzésen használható, minthogy a hivatalos UEFA és FIFA rendezvényeken kötelező az egyéni, háttámlás ülőhelyek megléte.

A Magyar Labdarúgó Szövetség a szakvélemény ismeretében további 17 092 jegyet értékesít az április 28-i Magyarország-Brazília barátságos találkozóra. Teltház esetén így mintegy 44 000 szurkoló láthatja a helyszínen az RTL Klub által is közvetített mérkőzést.

A jegyek a felső karéj kinyitható szektoraiba 6500, 8500 és 10500 forintos áron lesznek kaphatók. A jegyárusítás - az előzetes hírekkel ellentétben - csütörtöktől az alsó karéj szektoraira kezdődik meg, míg péntektől már a felső karéjra is lehet jegyet venni. Elővételben a Puskás Ferenc Stadion jegypénztáraiban és az IBUSZ irodákban válthatók belépők.

A brazil válogatott története során még egyszer sem győzte le a magyart, az eddigi négy találkozón három magyar győzelem született, egyszer pedig döntetlen.

A brazilok kerete:
Kapusok: Dida (AC Milan AC), Marcos (Palmeiras)
Védők: Cafú (AC Milan), Roberto Carlos (Real Madrid), Mancini (AS Roma), Dedé (Borussia Dortmund), Roque Junior (Sienna), Edmílson (Olympique Lyon), Juan (Bayer Leverkusen), Lúcio (Bayer Leverkusen), Bordon (VfB Stuttgart)
Középpályások: Juninho Pernambucano (Olympique Lyon), Felipe (Flamengo), Renato (Santos), Alex (Cruzeiro), Kaká (AC Milan), Zé Roberto (Bayern München), Julio Batista (Sevilla), Edu (Arsenal)
Csatárok: Ronaldinho (FC Barcelonea), Luís Fabiano (Sao Paulo), Adriano (Internazionale)

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!