Natália
-3 °C
8 °C

Kahn nélkül játszik a Bayern Győrben

2004.05.18. 11:00
Huszonhat év után látogat ismét Magyarországra a tizennyolcszoros német bajnok Bayern München. Az este hat órakor kezdődő győri összecsapáson a nagy sztárok két kivétellel - Kahn, Lizarazu - pályára lépnek, a Győrnek már egy tisztes vereség is alighanem siker lenne. A Bayern szombaton a Freiburggal mérkőzik a Bundesluga második helyéért, egyszersmind a Bajnokok Ligája főtáblájáért.
Túlzás nélkül lehet állítani, hogy a legpatinásabb német csapat, a tizennyolcszoros bajnok Bayern München vezetőit nem hozza lázba a Győr elleni délutáni meccs, de könnyen elképzelhető, hogy hasznos számukra a magyarországi kiruccanás, hiszen addig sem kell a német sajtó rendelkezésére állni.

Edzőkérdés és harc a második helyért

A német média ugyanis nap mint nap az edzőkérdéssel foglalkozik, miszerint Ottmar Hitzfeld valóban elhagyja-e a klubot, a Real Madridnál folytatja-e, és tényleg Felix Magath lesz-e az új szakvezető. A nyilatkozatok sorra születnek, hogy a Dortmunndal és a Bayernnel is Bajnokok Ligáját nyerő tréner még egy évig marad, csak ezt alig hiszi el bárki is.

A klub honlapján egy cikk említi a győri vendégjátékot, ebben a pályaedző, Michael Henke elmondja, hogy a Stuttgart elleni vereség óta - Szabics Imre két gólt és egy gólpasszt adott a 3-1-re végződő találkozón - hétfőn találkozott először a keret. "Aki egészséges ott lesz Győrben" - hangsúlyozta. (A Nemzeti Sport ugyanakkor úgy tudja, Oliver Kahn nélkül érkezik a német társulat.)

Lizarazu biztosan hiányzik

Annyi biztos: a világ- és Európa-bajnok francia Bixente Lizarazu nem lép pályára a Rába-partján, mert ő a válogatottjával készül a szerdai brazilok elleni FIFA centenáriumi meccsére. Az ugyancsak francia Sagnol viszont itt lehet, lényegében csak rajta múlik, hogy felül-e a társaival együtt a repülőgépre.

Hasonló bemutató találkozón Bayern a múlt héten a Goslar ellen játszott, és 10-1-es győzelmet aratott. Nyilvánvalóan szégyen lenne, ha most is kialakulna ez a különbség, de erre Hitzfeld szerint sincs sok esély, mert a Győrt erősebbnek tartja, mint a Goslart. Még akkor is, ha kedden várhatóan a cseresor is lehetőséget kap.

Bayern-mez ajándékba

Az edző kiemelte még, hogy Deisler mellett - a németek egyik legtehetségesebb játékosa néhány hónapot idegszanatóriumban töltött - végre a horvát Robert Kovacot is játékban láthatja, mert végső soron ez a meccs célja.

A hatkor kezdődő, az MTV által közvetített találkozón a belépőt váltók egy eredeti Bayern-mezt is kapnak ajándékba. A politikai elit több prominens képviselője is megtekinti az összecsapást, ami az Audi nélkül nem jöhetett volna létre.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Egzotikus élmények!

Amiről eddig álmodni sem mert. Luxus nyaralás, a világ legcsodálatosabb tengerpartjain.