Pál
-9 °C
0 °C

Pintér: Álomszerű ilyen fiatalon bajnokságot nyerni

2004.05.28. 01:44
"Nem tudom, hogy nyert-e már valaki harmincnyolc évesen bajnoki címet Magyarországon" - mondta a Ferencváros könnyeivel küszködő edzője, Pintér Attila a futballbajnoki cím csütörtöki megszerzése után. Dicsérte az MTK sportszerűségét is, mert az nem "adta le" meccsét az Újpestnek, ahogyan azt a pletykák jósolták. A csapat csatárának, Gera Zoltánnak az igazi ünneplést az istentisztelet jelentené, a kapus Szűcs Lajos pedig elárulta, kisfia megjósolta reggel a Fradi bajnoki címét.
"Álomszerű, hogy ilyen fiatalon lehettem NB I-es bajnokcsapat edzője. Nem tudom, hogy volt-e már valaki harmincnyolc évesen bajnokedző" - mondta a lefújás után elcsukló hangon Pintér Attila, az FTC szakvezetője.

Pintér: Hatalmas volt a nyomás rajtunk

A decemberben Sopronból érkezett edző a csapata mellett megköszönte a szinte váratlan sikert a sportszerű ellenfeleknek, mint mondta a korábbi pletykák ellenére az MTK és az Újpest nem egyezett meg az eredményben - biztosabbá téve ezzel a lila-fehérek végső diadalát. Pintér hozzátette, tavaly a Debrecen is nagyon sportszerűen viselkedett. A könnyeivel küszködő tréner nem felejtette el megemlíteni a szüleit sem, akikről azt mondta, nélkülük nem érhette volna el ezt a sikert.

"Hatalmas nyomás ellenére értük el ezt a sikert, aki látta a meccseinket tudja, hogy nem mindig egyenlő feltételek mellett meneteltünk a végső siker felé" - mondta Pintér, utalva arra a végig hangoztatott vélekedésre, hogy a Ferencvárost folyamatosan sújtják a játékvezetők ítéletei.

Szűcs Lajos fia megjósolta

"Nem hiszem el" - rebegte az RTL Klub kamerájába Szűcs Lajos a lefújás előtt. A negyedik bajnoki címét (Újpest, Kaiserslautern egy-egy, FTC kétszer) szerző válogatott kapuvédő azt mondta, ma úgy búcsúzott el tőle kisfia: "Apa, ma bajnokok leszünk! Igaza lett, megható ez a pillanat."

"Nagyon örülök a győzelemnek, megérdemeltük a bajnoki címet" - hangzottak Gera Zoltán szavai, de a vallásosságát nyíltan vállaló csatár azt mondta, az igazi ünneplés számára az istentisztelet lenne. Azt már szomorúan tette hozzá, hogy sajnos a hétvégén nem mehet el gyülekezetébe, mert a válogatott keretével Kínába utazik.

Lipcsei nem találta a szavakat

A csapatkapitány Lipcsei Péter az egy évvel ezelőtti nagy bukást idézte fel: "Tavaly nagyon szomorúak voltunk, de az idei siker kárpótol minket az akkori kudarcért és a botrányért. Nehéz szavakba önteni ezeket a pillanatokat."

A Debrecenben nem akadt góllövő

A nagy vesztes Debrecen edzője, Szentes Lázár annyit mondott a lefújás után, hogy csapata nem volt méltó ellenfele a Ferencvárosnak, és együttesében nem volt olyan, aki gólt lőjön.

Mészöly az ezüstre is nagyon büszke

A másik összecsapáson nagy esélyt elszalasztó Újpest edzője, Mészöly Géza azt elismerte, játékosai elfáradtak a nagy menetelésben. "A mérkőzés elején kellett volna gólt szereznünk" - mondta a tréner. Mészöly szerint később görcsössé vált játékuk, és a hajrát erővel sem bírták Tóth Norberték. "Sajnos nem sikerült megszereznünk a győzelmet és ezzel együtt a bajnoki aranyat, de amikor szomorkodni kezdenék ezért, olyankor egyből eszembe jut csapatom tavaszi menetelése, eredménysora" - nyilatkozta a klub hivatalos honlapján a fiatal szakember.

Az MTK-nál a becsület volt a tét

A tavaly szintén az utolsó pillanatban bajnokká avanzsált, idén királycsinálóvá előlépett MTK edzője, Egervári Sándor azt emelte ki, hogy a klub történetének legnehezebb tavaszi szezonján van túl. A elköszönő edző szerint játékosai a magyar futballisták becsületéért is játszottak.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.