Natália
-3 °C
7 °C

Capello a Juventus új edzője

2004.05.28. 11:51
Az olasz labdarúgó-bajnokságban szereplő Juventus vezetősége csütörtök késő este bejelentette, hogy a távozó Marcello Lippi helyett a következő szezonban az AS Roma eddigi mestere, Fabio Capello irányítja a csapatot. Érdekes, hogy az 57 éves tréner kevesebbet fog keresni, mint eddig, évente hárommillió eurót.
Az olasz labdarúgó-bajnokságban szereplő Juventus vezetősége csütörtök késő este bejelentette, hogy a távozó Marcello Lippi helyett a következő szezonban az AS Roma eddigi mestere, Fabio Capello irányítja a csapatot.

A 57 éves szakember hároméves szerződést kötött a torinói klubbal, évente három millió eurót fog keresni, amely kevesebb annál, amennyit eddig kapott. Capello kinevezése óriási meglepetés, hiszen a legnagyobb esélyesnek az AS Monacót a Bajnokok Ligája döntőjéig vezető francia Didier Deschamps-ot tartották.

Capo jön, Conte 13 év után távozik
Antonio Conte 13 év után távozik az olasz labdarúgó-bajnokságban szereplő Juventustól.
A 34 esztendős középpályásnak ugyan felajánlották a szerződés-hosszabbítás lehetőségét, ám a 20-szoros válogatott ezt visszautasította, mivel a klub már megegyezett Olivier Kapóval, a francia AJ Auxerre fiataljával.
"Még nem döntöttem el, folytatom-e a pályafutásomat, de az biztos, hogy előbb-utóbb edzőként szeretnék dolgozni" - mondta Conte, aki 1991-ben a Leccétől került az olasz sztárcsapathoz, ám ebben a szezonban sérülései miatt keveset játszott.

Lippi a viszonylag gyenge - harmadik hely - bajnoki szereplés, és a Bajnokok Ligájában a Deportivo La Coruna elleni nyolcaddöntőbeli búcsú miatt döntött úgy, hogy elhagyja a gárdát.

Capello játékosként megfordult az AC Milan, az AS Roma és a Juventus csapataiban, a fekete-fehérekkel hat év aalatt három bajnokságot nyert. Edzőként a milánóiakkal négyszer is, a fővárosiakkal pedig egyszer tudott bajnokságot nyerni, valamint 1997-ben spanyol bajnok lett a Real Madriddal is.

A rendkívül rossz anyagi helyzetben lévő AS Roma így egyre inkább szétesni látszik, hiszen az argentin Walter Samuel egy héttel ezelőtt a Real Madridhoz, a francia Jonathan Zebina a Juventushoz szerződött, a brazil Emerson pedig szintén a torinóiakhoz tart. Francesco Totti, a gárda legnagyobb sztárja pedig már korábban kijelentette, ha a meghatározó emberek távoznak, ő sem fog maradni.

Legutóbbi nyilatkozatai szerint Olaszországban csak a Romában akar játszani, ezért nem tartja elképzelhetetlennek, hogy külföldön folytassa karrierjét.

A Milan viszont már tavaly megkörnyékezte Tottit, ám a Real Madrid vezetősége ezév elején jelezte, szívesen szerződtetné a huszonhét éves irányítót.

Azt még nem tudni biztosan, ki lesz Capello utódja Romában. A posztra többen is esélyesek, különösen a legutóbbi szezonban a szintén anyagi gondokkal küszködő Parmával UEFA-kupás helyen végzett Cesare Prandelli és a Perugiát osztályozóra vezető, nagy Roma-szurkoló Serse Cosmi.

Meghalt a Juventus tiszteletbeli elnöke
Csütörtök este Torino melletti otthonában, rákbetegség következtében elhunyt Umberto Agnelli, az olasz FIAT-csoport elnöke, valamint az olasz labdarúgó-bajnokságban szereplő Juventus tiszteletbeli elnöke . Agnelli 1959 és 1961 között az Olasz Labdarúgó Szövetség első számú vezetője volt.
Az olasz válogatott a vasárnapi Tunézia elleni barátságos mérkőzésen fekete gyászszalaggal a mezén lép pályára.
- Úgy gondolok rá, mint nagyszerű sportvezetőre, és fantasztikus üzletemberre - mondta Giovanni Trapattoni szövetségi kapitány.
Umberto Agnelli alig több mint egy éve vette át a FIAT-csoport vezetését Pasolo Frescótól, miután bátyja, Giovanni Agnelli, a FIAT tiszteletbeli elnöke - a legendás "ügyvéd úr" - tavaly januárban meghalt. A jelenleg komoly pénzügyi nehézségekkel küszködő FIAT autógyárat Giovanni és Umberto Agnelli nagyapja alapított 1899-ben. Az Agnelli család a holding részvényeinek közel 40 százalékát birtokolja. Umberto korábban a család pénzügyi társasága, az Ifi elnöke volt.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.