Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

A Real Tottit és Emersont is vinné

2004.06.03. 18:24
A csődközelben lévő AS Romától szeretné megszerezni Emersont és Francesco Tottit is a Real Madrid. A brazil középpályás ügyében állítólag már meg is állapodott a két klub húszmillió euró körüli összegben, az olaszért hüszönöt adna.
A csődközelben lévő AS Romától szeretné megszerezni Emersont és Francesco Tottit is a Real Madrid.

Emerson átigazolásával kapcsolatban már megegyezett egymással a két egyesület, míg Francesco Tottiról alkudoznak a vezetők.

A királyi klub irányítói az olasz és a spanyol lapok szerint is 17 és 20 millió euró közötti vételárban állapodtak meg a római egyesülettel, a helyzetet azonban bonyolítja, hogy a brazil középpályás már megállapodott a Juventusszal. A rómaiak elsősorban azért a Real Madrid ajánlatát fogadták el, mert a torinóiak mindössze 10 milliót kínáltak a 28 éves világbajnok klasszisért.

A brazil lehet az első, aki visszautasítja a Realt

"A Romával már mindenben megegyeztünk, s rendkívül furcsának találnám, ha Emerson lenne az első futballista, aki visszautasítja azt a klubot, amelyet Real Madridnak hívnak" - mondta Ernesto Bronzetti FIFA-licencel rendelkező menedzser, aki a Real részéről tárgyalt az ügyben.

A milanói Gazzetta dello Sport című lap pedig csütörtök délután már azt közölte, hogy az ügynök és a Roma igazgatója, Franco Baldini alá is írták a két klub közötti megállapodást.

Emerson a Juventusszal egyezett meg

Emerson vasárnap vagy hétfőn érkezik vissza brazíliai nyaralásáról Romába, hogy meggyőzze az ottani klubvezetőket, adják őt el inkább a Juventusnak. A fekete-fehérek áltak kínált kisebb összeg mellett az is hátráltatja a Juventushoz való távozását, hogy a két klub vezetői között igen rossz a viszony: tavaly Edgar Davidsot nem engedték el az AS Romához Torinóból, majd a fővárosiak orra elől szerződtették le Nicola Legrottagliét a Chievótól, az utolsó pillanatban "ráígérve" a piros-sárgák ajánlatára.

"Nem tehetek róla, hogy a két klub között megromlotta a viszony. Világosan megmondtam Sensi elnök-úrnak, hogy a Juventusba akarok igazolni és remélem mihamarabb meg is állapodnak az átigazolási díjról" - nyilatkozta a Gazzettának Brazíliából Emerson.

Totti mehet, de nem "nevetséges" 25 millióért

Az újság információi szerint a Real nem csak Emersont szeretné megszerezni a 250 millió eurós adósságtól szenvedő Romától: Florentino Perez madridi elnök 15 millió eurót és Fernando Morientest ajánlotta Francesco Tottiért. Amennyiben ebben az idei szezonban a Bajnokok Ligája-döntős AS Monacóban kölcsönben szerepelt válogatott spanyol csatár mégsem lesz része a tranzakciónak, akkor 25 millió lehet az olasz játékmester vételára. Tottinak négyéves szerződést ajánlanak, amely évi 6,5 millió eurót garantálna neki.

A tekintélyes lap szerint a 25 milliós összeg nevetséges - egy éve Beckham 35 milliójába került Pereznek - és még kiindulási alapnak sem jó.

Capello már távozott

A szuperklasszis irányító ennek ellenére valószínűleg elhagyja Romát, hiszen a múltban többször kijelentette: a világhírű edző, Fabio Capello a garancia számára, hogy a csapat versenyképes lesz, ám a tréner alig egy hete, nagy meglepetésre, aláírt a Juventushoz.

A királyi gárda egy futballistát már korábban megszerzett az AS Romától: az argentin védő, Walter Samuel május 21-én ötéves megállapodást kötött a madridiakkal.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.