Natália
-3 °C
7 °C

Matthäus továbbra is ócsárolja a magyar viszonyokat

2004.06.06. 16:40
Lothar Matthäus, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, a vasárnapi német-magyar meccs előtt nem győzi hangsúlyozni, milyen lehetetlen viszonyok közepette dolgozik Magyarországon. Talán éppen ezért már ő sem titkolja, leül tárgyalni a török Besiktas vezetőivel, akik őt kívánják szerződtetni a következő idénytől.
"Egyelőre abból indulok ki, hogy (magyarországi) megbízatásomat 2005 végéig kitöltöm, de vannak dolgok, amelyek nem tetszenek" - nyilatkozta a Welt am Sonntag című német lapnak Lothar Matthäus, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, akit hírek szerint az isztambuli Besiktas együttese szeretne leszerződtetni.

Rossz szakemberek, rossz játékosok

A szakember úgy véli, Magyarországon "egoista gondolkodás" uralkodik, a klubvezetők nem bocsátják játékosaikat a válogatott rendelkezésére, holott gyakran csak ez a lehetőség van nemzetközi tapasztalatszerzésre. "Mindehhez hozzájön, hogy a futballisták maguk is lemondják a mérkőzést, mert a nyaralás fontosabb nekik" - közölte Matthäus.

A vasárnapi, kaiserslauterni Németország-Magyarország mérkőzést különböző indokokkal 22 magyar játékos mondta le. A berlini Der Tagesspiegel feltételezi, hogy Matthäus azért akarja elhagyni Magyarországot, mert a sikerhez és akaratának érvényesüléséhez szokott 150-szeres német válogatott "ismét több professzionalizmus, népszerűség és publicitás után szomjazik". Mindezt a Besiktas inkább tudná nyújtani, s hozzá még évi 1,5 millió eurós gázsit is.

Már nem titok a tárgyalás

Matthäus a ZDF német közszolgálati televízióban elmondta, a vasárnapi Németország-Magyarország mérkőzés után tárgyalna az isztambuli Besiktas együttesének vezetőivel, akik hírek szerint szeretnék őt leszerződtetni. Arra a kérdésre, hogy Németország a portugáliai labdarúgó Európa-bajnokságon bejut a döntőbe, vagy ő a Besiktas edzője lesz, Matthäus kijelentette: mindkettő lehetséges.

Emellett persze nem felejtette el megjegyezni, a 150-szeres német válogatott: ő a magyar válogatott szövetségi kapitánya, s azzal a gondolattal kacérkodik, hogy a 2006-os németországi világbajnokságon csapata döntő játszik majd a német együttessel.

Matthäus a Besiktas-ügyről annyit árult el, hogy három héttel ezelőtt beszélt a török klub vezetőivel, de akkor Isztambulban még nem zárult le a vezetőségválasztás. Azóta annyiban változott a helyzet, hogy az őt edzőnek szerződtetni kívánó személyt (Yildirin Demirören milliomost) megválasztották. Matthäus feltételezte, hogy amennyiben még mindig őt szeretnék edzőnek, az isztambuli klub vezetői jelentkeznek, s megbeszélik a dolgot.

Az MLSZ elnöke semmiről nem tud semmit

Ezzel szemben a Nemzeti Sport, török sportlapokra hivatkozva már azt is tudni véli, hogy pénteken nem csak a szerződésről, de a szerződtetni kívánt játékosokról is tárgyalt a török klubvezető és a német edző. Így nem elképzelhetetlen, hogy jövőre a Gera-Elber-Ilics csatártrióval játszik a Besiktas.

Ugyancsak török lapinformációk szerint a német szakember maga fizetné ki a 100 ezer eurós (25 millió forintos) lelépési díjat, azonban ezt az összeget méltánytalanul alacsonynak tartják még a törökök is. Az MLSZ elnöke ezzel szemben nem tud semmilyen lelépési pénzről, és Matthäus távozási szándékáról sem.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Év végi utazás

Ajándékozzon utazást, töltse a karácsonyt és a szilvesztert külföldön!