Hajnalka
-1 °C
15 °C

Matthäus:'Tárgyalni élő szerződéssel is lehet'

2004.06.10. 19:25
Csütörtök délután az MLSZ (Magyar Labdarúgó szövetség) székházába tartott sajtótájékoztatót Lothar Matthäus, a magyar futballválogatott szövetségi kapitánya. A találkozón eddigi magyarországi munkáját és a németek elleni győzelmet értékelte volna, ám a beszélgetés hamar a közvéleményt szintén foglalkoztató távozási szándékára terelődött. A kapitány a sajtót vádolta kialakult hangulatért.
Csütörtök délután az MLSZ (Magyar Labdarúgó szövetség) székházába tartott sajtótájékoztatót Lothar Matthäus, a magyar futballválogatott szövetségi kapitánya.

Az edző eredetileg a Németország elleni meccset, illetve eddigi magyarországi munkáját értékelte volna, ám a beszélgetés hamar a közvéleményt szintén foglalkoztató távozási szándékára terelődött.

"Háttérbe szorították a Németország elleni mérkőzést"

Mint ismeretes, az utóbbi hetekben Lothar Matthäust megkereste a török Besiktas vezetősége, legyen a csapatuk trénere. Maga a német szakember is elismerte, hogy tárgyalt a klub vezetőivel, ám azt nehezményezte, hogy a magyar sajtóban ezek a tárgyalások "háttérbe szorították a Németország elleni jubileumi mérkőzést is".

Törökországban pedig már biztosra vették Matthäus érkezését, ám helyette a Besiktas végül a Real Madrid korábbi edzőjét, Vicente del Bosquét igazolta le, és a szakvezető úgy véli, az ő nevét csak reklámcélokból használta a törökök elnöke, ráadásul az effajta tárgyalások "hozzátartoznak az edzői hivatáshoz".

"Nem voltam erkölcstelen"

"Sok hülyeség jelent meg a magyar sajtóban az isztambuli ajánlatról, pedig valójában csak kampányfogás voltam a Besiktas elnökének. A nevem jól cseng a futballban és az ottani klubelnök-választáson bárki nagyobb eséllyel indul, ha világhírű edzőt visz a csapathoz. Ezek után úgy érzem, semmi erkölcstelent nem tettem, csupán meghallgattam egy másik fél ajánlatát. Különben is, a megkeresések hozzátartoznak a mi munkánkhoz. Tisztában vagyok vele, hogy 2005 december 31-ig megállapodás köt a magyar válogatotthoz" - mondta csütörtökön a magyarok kapitánya.

Természetesen felmerült, ha a jövőben, esetleg ősszel a világbajnoki selejtezők közben újra megkeresné Matthäust valaki egy hasonló ajánlattal, leülne-e vele tárgyalni?

"Nem aktuális témákkal nem kell foglalkoznunk" - zárta le a témát az edző.

A kínai túra előtt meglepően sok, több mint húsz játékos mondta le egészségi okokra hivatkozva a válogatottságot, ami szintén nagy teret kapott a sajtó utóbbi cikkeiben.

"Fel akarom nyitni a magyar klubvezetők szemét"

Kiszivárgott hírek szerint a focisták egy része nem is volt sérült, csupán nem akart átrepülni Ázsiába, egy részüket pedig állítólag a klubjuk nem engedte el a fárasztó túrára.

A játékosként százötvenszeres német válogatott sztár is csodálkozott a sok betegen, de tudja, "ki volt sérült és ki engedelmeskedett inkább a klubjának", ám arra keresi a választ, hogy a magyar csapatok - állítólag - miért nem akarják elengedni futballistáikat a válogatottba?

"Meglepett, hogy több mint húsz játékos lemondta a kínai és a németországi fellépést, sőt csodálkoztam rajta. Biztos forrásból tudom, hogy közülük hatan-heten nem voltak sérültek, csak fontosabbnak tartották, hogy nyaralni menjenek vagy engedelmeskedjenek a klubjuknak és ne játsszanak a válogatottban. Ezt a hozzáállást nem értem, hiszen a németek legyőzése után az összes magyar focista piaci ára növekedett, és mivel a klubok nincsenek jó anyagi helyzetben nekik is érdekük lenne, hogy minél jobb áron adják el a játékosaikat. Én mindent megteszek azért, hogy ezzel is segítsem a klubokat, és remélem ki fog nyílni a klubok szeme" - nyilatkozta Matthäus, ám azt kiemelte, a szimulálók is lehetnek még válogatottak.

Mindenki kap még egy lehetőséget

"Hangsúlyozom, tudom, hogy néhányan egészségesek voltak, mégsem játszottak és meg is jegyeztem a nevüket. Viszont ez nem jelenti azt, hogy örökre leírtam volna őket. Mindenkinek adok második lehetőséget, de többet nem hibázhatnak. Ám kiemelném: a válogatott továbbra is nyitott mindenki előtt"- zárta le az ügyet a kapitány.

Magáról a meccsről is ejtett néhány szót Matthäus, dicsérte a "fegyelmezett és öntudatos" játékosait, valamint elárulta, a kínai vereség után gondolt rá, hogy Németországban nyerni fogunk.

"Éreztem, hogy legyőzzük a németeket, mert Kínában nagyon szerencsétlenek voltunk, szervezetlenek voltak a körülmények, a bíró pedig ellenünk fújt, így Isten visszaadta, amit ott elvett tőlünk".

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.