Sára, Márió
-12 °C
-1 °C

Zidane lemondta a válogatottságot

2004.08.12. 15:44
A májusban az UEFA történetének legjobb játékosává választott Zinedine Zidane bejelentette, nem akar többé pályára lépni a francia válogatottban. A szuperklasszis középpályás 93 meccs után távozik a nemzeti csapatból, amelyben huszonnégy gólt szerzett, illetve amellyel 1998-ban világbajnokságot, 2000-ben Európa-bajnokságot nyert.
Zinedine Zidane, a Real Madrid szupersztárja saját internetes honlapján jelentette be, hogy nem szerepel többet a francia labdarúgó-válogatottban.

"Tudtam, hogy egy adott pillanatban azt kell mondanom: vége" - írta Zidane.

Az új kapitány marasztalta

Néhány hete Michel Hidalgo, a francia válogatott korábbi szövetségi kapitánya azt nyilatkozta, a nemzeti csapat megújulásához az kell, hogy Zidane ne játsszon többé a nemzeti csapatban.

Raymond Domenech, a júniusi Eb-kudarc után kinevezett szakvezető viszont a múlt csütörtökön találkozott a harminckét éves játékossal Madridban, és igyekezett őt rábírni a folytatásra. A kiváló futballista akkor jelezte, hogy egy-két héten belül végleges választ ad.

A Realban még folytatja

Lilian Thuram, Didier Deschamps, Laurent Blanc, Youri Djorkaeff és Marcel Desailly után a 32 éves Zidane a hatodik, aki a hat évvel ezelőtt világ-, négy éve pedig Európa-bajnok sikergárdából visszavonul.

A középpályás, akit májusban az európai labdarúgó-szövetség (UEFA) történetének legjobb játékosának szavaztak meg, 93 mérkőzésen 26 gólt szerzett a francia nemzeti tizenegyben. A Real Madridban természetesen továbbra is pályára lép, a klubbal 2006 nyaráig van megállapodása, és biztosan ki is tölti azt.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.