Natália
-3 °C
8 °C

Kettős győzelemmel jutott tovább az Újpest az UEFA-kupában

2004.08.26. 23:24
Kapcsolódó cikkek (1)
A lila-fehérek magabiztosan mentek a főtáblára a svájci Servette ellenében, míg a Bp. Honvéd csak tizenegyesekkel maradt alul a lengyel bajnokság harmadikjával szemben.
Az első mérkőzéssel ellentétben ezúttal támadólag lépett fel az Újpest, és az első negyedórában többször is veszélyeztette a svájciak kapuját. Ezután kissé "leült" az összecsapás, és a Servette előtt is adódtak lehetőségek, de ezek jelentettek komolyabb veszélyt Vlaszák kapujára.

A második játékrészben továbbra is a mezőnyben folyt a játék, komolyabb helyzetek nélkül. A hazaiak egyre nagyobb nyomást gyakorolt a lila-fehérek kapujára, míg az Újpest gyors kontrákkal próbálkozott. A lefújás előtt nem sokkal az egyik ilyen végén Bükszegi védőjét és a kapust is kicselezve lőtt a hálóba.

Két perccel később Juhár teljesen feleslegesen kiállítatta magát, de újabb három perccel később Feczesin így is növelni tudta a magyar csapat előnyét. Mészöly Géza tanítványai megérdemelten jutottak tovább, és várhatják a pénteki sorsolást, amely az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) nyoni központjában lesz.

UEFA Kupa-selejtező, 2. forduló, visszavágó:
Servette (svájci)-Újpest 0-2 (0-0)
Genf, 6000 néző v.: Richards (walesi)

Servette: Roth - Londono (Galla 69.), Leonardo, Karembeu, Edu - Diogo, Furo, Ziani (Lombardo 86.), Beausejour (Merino 60.) - Kader, Hassli

Újpest: Vlaszák - Grósz, Tamási, Juhár, Vanczák (Nagy G. 77.)- Erős K., Farkas B. - Simek, Polonkai (Bükszegi 74.), Tóth N. - Rajczi (Feczesin 62.)

Gólszerző: Bükszegi (85.), Feczesin (90.)
Sárga lap: Juhár (38., 86.), Furo (88.)
Piros lap: Juhár (86.)

Az első öt perc a tapogatózás jegyében telt el, aztán a hazaiak játéka bátrabbá vált, de a pontatlan passzok miatt igazán komoly helyzetet nem sikerült kidolgozniuk. Egyik csapat sem tudott a másik fölé kerekedni, de érezhető volt, hogy a lengyeleknek megfelel a gól nélküli döntetlen, így semmilyen veszélyt nem jelentettek Oraze kapujára.

A kispestiek csak távoli lövésekkel próbálkoztak, ám azok elkerülték a kaput, vagy a vendégek kapusa hárított. A félidő hajrájában ismét a Honvéd akarata érvényesült, a mezőnyfölényt azonban nem sikerült gólra váltani.

Álomszerűen kezdődött a második félidő: Takács találatával a magyar csapat ledolgozta idegenben összeszedett egygólos hátrányát. Ezt követően a vendégek ritmust váltottak, de a hazaiak állták a rohamokat, majd ismét kiegyenlítetté vált a játék. A hajrára fáradni látszott a kispesti gárda, s egyszer csak a kapufa mentette meg őket, a kiesést jelentő góltól. A rendes játékidő ráadásában azonban feltámadtak, de a mindent eldöntő találatot nem sikerült megszerezniük, így következhetett a hosszabbítás.

A ráadás harminc percében, egyik csapat sem mert kockáztatni, így nem alakultak ki helyzetek. A büntetőpárbajban az első kilenc kísérlet góllal zárult, (a Honvéd részéről Vén, Herczeg, Vadócz és Takács talált be) majd a tizedik végrehajtó Drobnjak lövését védte a lengyel kapus, így az Amica Wronkinak sorozat főtábláján folytathatja szereplését.

UEFA Kupa-selejtező, 2. forduló, visszavágó:
Budapest Honvéd-Amica Wronki (lengyel) 1-0 (0-0, 1-0, 1-0) 11-esekkel 4-5
Üllői út, 2000 néző, V: Tony Asumaa (finn)

Budapest Honvéd: Oraze - Vámosi (Dobos 68.), Budovinszky, Mészáros - Horky, Bábik (Drobnjak a szünetben), Vadócz, Vén, Takács - Herczeg, Csobánki (Dancs 62.)

Amica Wronki: Mielcarz - Dudka, Kucharski, Skrzypek, Stasiak - Dembinski, Kryszalowicz, Bartczak, Jacek (Burkhardt 50.) - Kikut (Grzybowski 108.), Kowalczik (Sobocinski 70.)

Gólszerző: Takács (47.)
Sárga lap: Horky (71.), illetve Stasiak (14.), Kikut (94.), Sobocinski (117.)

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.