Ágnes
-13 °C
0 °C

Pető miatt büntethetik meg a holland futballszövetséget

2004.09.28. 23:53
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) azt fontolgatja, hogy felelősségre vonja a francia, az olasz és a holland szövetséget, mivel azok túl enyhe büntetést szabtak ki a doppingoláson ért játékosokra. Hollandiában Pető Tamás tízmeccses eltiltását kifogásolják a világszervezet vezetői.
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) azt fontolgatja, hogy felelősségre vonja a francia, az olasz és a holland szövetséget, mivel azok túl enyhe büntetést szabtak ki a doppingoláson ért játékosokra.

A kötelező minimális büntetést sem szabták ki

A FIFA azt kifogásolja, hogy három tagszervezete több esetben a minimális szankciónál - hat hónapos eltiltás és pénzbírság - is enyhébb ítéleteket hozott.

Az ügynek magyar vonatkozása is van, ugyanis a hollandok éppen azért számíthatnak megrovásra, mert csupán 20 mérkőzésre - ebből tíz felfüggesztett - tiltották el Pető Tamást. A NAC Breda magyar középpályása norandroszteronnal bukott meg csapata február 4-i, PSV Eindhoven elleni találkozóját követően.

Pető állítja, nem doppingolt

A válogatott futballista tagadja bűnösségét, de az eltiltás "csak" erkölcsileg károsítja, mivel térdsérülése miatt november közepéig eleve nem játszhatott volna.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Újévi szállás ajánlatok

Kezdje az évet kikapcsolódással, a wellnessből sosem elég.