Sára, Márió
-11 °C
-1 °C

Döntetlen lett az Újpest-Fradi rangadó

2004.10.16. 19:40
A labdarúgó bajnokság 9. fordulójában a Debrecen remek helyzetkihasználásának köszönhetően nyert Sopronban, míg a ZTE Níregyházáról, a Pápa pedig Békéscsabáról hozott el egy pontot. A többi találkozón a hazai együttesek nyertek, az MTK kivételével legalább három gólt rúgva ellenfelüknek. A forduló rangadóján megosztoztak a pontotkon a csapatok, de a találékozó nem múlt el botrány nélkül. Az újpesti szurkolók betondarabokkal dobálták meg a Fradi kapusát.
Változatos meccs - pontosztozkodással

Nyíregyházán, egy változatos mérkőzésen igazságos döntetlen született. Az első játékrészben a hazaiak próbálkoztak többet, míg a vendégek távoli lövésekkel kísérleteztek. Előnyhöz végül a játékrész utolsó perceiben a hazaiak jutottak, Laskai fejesének köszönhetően. A második félidőben a zalaiak percek alatt fordítottak, de a Détári csapat egyenlített. Egy szerencsés öngóllal ismét a ZTE vezetett, majd a lefújás előtt nem sokkal a mindent egy lapra téve rohamozó nyírségiek megmentették az egy pontot.

Nyíregyháza-ZTE 3-3 (1-0)
Nyíregyháza, 2500 néző, V: Erdős

Nyíregyháza: Németh - Lakatos, Szatke, Mező, Cipf (Némedi 55.) - Laskai (Csillag 77.), Pintér, Márton (Nikolic 55.), Bánka - Terjék, Faragó

ZTE: Varga - Kocsárdi, Sebők V., Csóka, Szamosi - Kaj (Gyánó 76.), Ljubojevic (Balog 87.), Janjic, Józsi (Koplárovics 63.) - Sebők J., Waltner

gólszerzők: Laskai (43.), Szatke (56.), Nikolic (84.), illetve Józsi (50., 51.), Szatke (65., öngól)
sárga lap: Faragó (30.), Nikolic (59.), illetve Szamosi (63.)

Egy-egy kiállítás, három gól

Mozgalmas első bő félóra végén már két góllal vezetett a Vasas az ekkor már tíz emberrel játszó Pécs ellen. Abban még nem is volt semmi meglepő, hogy Szabados két sárga lap után értelemszerűen pirosat kapott, az azonban talán még a Vasas szurkolóit is meglepte, hogy Ferenci ennyi idő alatt kétszer is eredményes tudott lenni. A félidő végére aztán az eredményt nem, de az emberelőnyt sikerült kiegyenlítenie a Pécsnek, miután a válogatott Tóth András is két sárgára pirosat kapott. A második félidőben szinte csak a Pécs támadott, de sorra hagyta ki a helyzeteit, míg a Vasas az utolsó pillanatban tovább növelte előnyét.

Vasas-Pécs MFC 3-0 (2-0)
Illovszky-stadion, 700 néző, V: Fábián

Vasas: Posza - Molnár, Plókai, Tóth A., Gaál - Weitner (Kovrig a szünetben), Rósa H., Ködöböcz, Schultz (Szanyó 80.) - Horváth P. (Vass 60.), Ferenczi

Pécs: Németh - Bajusz (Horváth Gy. 67.), Dienes, Szabados, Szekeres - Sipos, Lantos (Montvai 57.), Baumgartner (Berdó a szünetben), Kóczián - Pest, Sztipánovics

gólszerzők: Ferenczi (26., 34.), Gaál (91.)
sárga lap: Tóth A. (6., 43.), Ködöböcz (89.), illetve Szabados (16., 31.), Sztipánovics (41.)
kiállítva: Tóth A. (43.), illetve Szabados (31.)

Könnyed fehérvári győzelem

A napok óta tartó esőzéseknek köszönhetően szinte az egész pálya víz alatt állt. A hazaiak a találkozó elején egy szöglet utáni fejesnek köszönhetően hamar előnybe kerültek, majd a folytatásban sorra alakították ki helyzeteiket a roppant gyenge Diósgyőr ellen. A második játékrészben is a hazaiak játszottak fölénybe, de Tóth Balázs révén "csak" két gólt szereztek a roppant gyenge teljesítményt nyújtó vendégek ellen.

Fehérvár FC-Diósgyőr 3-0 (1-0)
Székesfehérvár, 500 néző, V: Hanacsek

Fehérvár: Tudor - Csizmadia, Kuttor, Koller, Horváth G. - Lattenstein (Kriston, 59.), Schwarcz, Tóth B., Szabó T. (Bozic, 59.) - Hercegfalvi, Horváth F. (Magasföldi, 77.)

Diósgyőr: Kövesfalvi - Mogyorósi, Hornyák, Máté, Virág (Polyák, 83.) - Belényesi (Horváth T., a szünetben), Katona, Vitelki, Müller (Krajncz, 70.) - Tisza, Egressy

gólszerzők: Schwarcz (4.), Tóth B. (63., 88.)
sárga lap: Tóth B. (85.), illetve Müller (20.)

Döntetlen siralmas játékkal

A forduló minden bizonnyal leggyengébb színvonalú összecsapásán az első félidő mindössze egy említésre méltó helyzetet hozott, ezt azonban kihagyták a hazaiak. A fordulás után hamar előnybe kerültek a vendégek, és ez két szurkolót annyira feldühített, hogy beugrottak a pályára, de a rendezők még idejében lekapcsolták őket, így nem lett komolyabb probléma. Nem sokkal később sikerült egyenlíteni a békéscsabaiaknak, hogy az utolsó félórában folytathassák az eseménytelen mezőnyjátékot.

Békéscsaba-Lombard Pápa FC 1-1 (0-0)
Békéscsaba, 1500 néző, V: Világi

Békéscsaba: Simunic - Vilotic, Grujic, Rubint - Kovács N. (Paróczai 32.), Grúz, Pozsár (Potemkin 59.), Simon, Funk - Miculescu, Tóth Gy. (Lázok 59.)

Pápa: Szép - Radics, Szekér, Farkas V., Róth - Kvasz, Lászka (Kincses 72.), Kovács P., Somfalvi (Császár 86.) - Stevica (Germán 72.), Medved

gólszerzők: Grúz (64.), illetve Medved (52.)
sárga lap: Simon (30.), Funk (55.), illetve Kvasz (79.), Róth (87.)

Soproni helyzetek, debreceni gólok

A felázott talajú pálya ellenére az első félidőben élvezetes meccset játszottak a csapatok, noha helyzet szinte csak a hazaiak előtt adódott Ezeket azonban sorra kihagyták a soproniak. A Legnagyobb lehetőség Tóth Mihály előtt maradt ki, aki egy rossz hazaadás után már a kapust is kicselezte, majd az oldalhálóba gurított. Egyórányi játék után aztán a feljavult Debrecen négy perc alatt két gólt is lőtt, majd a kitámadó soproniak mellett kedvére kontrázhatott. Dajka László együttesének nem sikerült az egyenlítés, az utolsó pillanatban pedig Kerekes egyértelművé tette a debreceni győzelmet.

Sopron-Debrecen 0-3 (0-0)
Sopron, 2300 néző, V: Bede

Sopron: Molnár - Fehér, Bagoly, Szekeres, Hanák - Lazic (Pintér 68.), Debnár (Sifter 78.) - Sira, Bárányos, Szabó O. (Balaskó a szünetben), Tóth M.

Debrecen: Csernyánszki - Nikolov, Éger, Komlósi, Szatmári (Bernáth a szünetben) - Dombi (Virág 80.), Habi, Sándor, Halmosi - Kerekes, Bogdanovic (Madar 73.)

gólszerzők: Kerekes (60., 90.), Bogdanovic (63.)
sárga lap: Bagoly (3.), Debnár (15.), Fehér (48.)

Oláh mesterhármas a Honvéd ellen

Az időnként szakadó, néha pedig szemerkélő esőben a hazaiak harcoltak ki fölényt, és két nagy helyzet után a félidő felénél meg is szerezték a vezetést. Aztán a folytatásban is többet birtokolták a labdát, a fővárosiak erejéből csak néhány ellentámadásra és az utolsó percben egy kapufára futotta. A térfélcsere után 15 perc alatt háromgólosra növelte előnyét a somogyi együttes, amely a folytatásban két könnyelműséggel mégis nehézzé tette maga számára a találkozót. A remek formában lévő Oláh azonban nem sokkal később bebiztosította a megérdemelt hazai győzelmet.

Kaposvár-Budapest Honvéd 4-2 (1-0)
Kaposvár, 3000 néző, V: Megyebíró

Kaposvár: Balajcza - Finta, Zahorecz, Kovácsevics - Farkas, Bank, Máté (Huzmi, 80.), Tóth B., Andruskó (Nagypál, 67.) - Jovánczai (Kardos, 34.), Oláh

Honvéd: Oraze - Mészáros, Bojtor (Csobánki, a szünetben), Stamenic, Lázás - Dobos (Dancs, 68.), Vadócz, Bábik, Vén - Herczeg, Szili (Genito, 65.)

gólszerzők: Zahorecz (25., 11-esből), Oláh (54., 59., 78.), illetve (Vén, 67., 11-esből), (Herczeg, 77.)
sárga lap: Kovácsevics (15.), Balajcza (67.), Huzmi (86.), illetve Mészáros (25.), Dobos (39.), Bábik (52.)

Továbbra is hibátlan otthon az MTK

Az eddig hazai pályán remekül teljesítő MTK azt a Győrt fogadta, mely eddig idegenben több magabiztos győzelmet (Debrecen, Diósgyőr) aratott. Mindkét gárda nagy lendülettel kezdte a mérkőzést, de a helyzeteket egyik oldalon sem sikerült kihasználni. Negyedóra elteltével visszaesett az iram és a színvonal is, így többnyire csak a két kapu között passzolgattak a játékosok, komoly lehetőség már nem alakult ki. A folytatásban sem változott a játék képe, azaz unalmas mezőnyjátékkal teltek a percek. A hazaiak ugyan "találtak" egy gólt, mellyel megszerezték a három pontot, de az megállapítható, hogy a gól nélküli döntetlen reálisabb eredmény lett volna.

MTK Budapest-Győri ETO 1-0 (0-0)
Hidegkuti-stadion, 1000 néző, V: Sápi

MTK: Végh - Balogh, Juhász, Lambulic, Pollák - Bori (Németh N., a szünetben), Zabos (Rodenbücher, 67.), Horváth, Füzi - Silva, Kanta (Illés, 76.)

Győr: Stevanovic - Regedei, Vincze G., Pusztai - Ja:kl (Binder, 59.), Pomper (Szabó, 86.), Tóth P., Makra - Vincze O. - Priskin (Peric, 59.), Nicsenko

gólszerző: Silva (55.)
sárga lap: Regedei (26.), Vincze G. (90.)

A forduló zárotalálkozóján az Újpest kezdett aktívabban, ám hiába dolgozta ki sorra helyzeteit, nem tudta bevenni a vendégek kapuját. A sorra kimaradt helyzetek után a félidő lefújása előtt nem sokkal megszerezte a vezetést a Fradi. Rósa egy csellel alaposan becsapta Grószt, majd begurított középre, ahol Botis egy remek mozdulattal ismét átverte Grószt és Tamásit, majd ballal a hálóba gurított.

A második negyvenöt perc ritkán látható góllal indult. Rajczi kapott remek kiugratást, a labdához egyszerre értek a kapujából kifutó Szűccsel, a kaputól mintegy 25 méterre összerúgtak, a labda pedig magasra felpattanva pont a Fradi kapujának bal alsó sarkába hullott.

A folytatásban percekig állt a játék, mert az újpesti "szurkolók" kövekkel és betondarabokkal dobálták meg Szűcsöt, aki nem akarta folytatni a találkozót. Végül azonban visszaállt kapujába, igaz ehhez az is kellett, hogy a "szurkolókat" lecsillapítsák a lila-fehér játékosok. A második félidő sokkal izgalmasabb és változatosabb játékot hozott, mint az első, több gól azonban nem született, így maradt az igazságos döntetlen.

Újpest - Ferencváros 1-1 (0-1)
Szusza-stadion, 5000 néző, vezette: Szabó Zs.

Újpest: Vlaszák - Grósz, Tamási, Juhár, Vanczák - Simek, (Kőhalmi, 86.) Erõs, Farkas, Tóth N. - Bükszegi (Polonkai 0, 67.), Rajczi

Ferencváros: Szűcs - Vukmir, Botis, Gyepes - Rósa, Kapic, Lipcsei (Tőzsér, 92.), Zováth (Kiss 0, 94.), Huszti - Vagner, Sowunmi (Bajevski 62.)

Gólszerző: Rajczi (48.), ill. Botis (42.)
Sárga lap: Tamási (13.), Erős (24.), Kapic (25.), Grósz (67.), Huszti (76.), Lipcsei (76.)

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.