Judit
-2 °C
8 °C

Kokain-gyanúban a legjobb román futballista

2004.10.18. 11:43
Több londoni bulvárlap is úgy tudja, a Chelsea-ben szereplő Adrian Mutunál egy szeptemberi doppingteszt kokaint mutatott ki. Az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) még nem erősítette meg az értesülést, ám ha az beigazolódik, és a B-próba ezt megerősíti, két évre eltilthatják a játékost.
Két angol napilap, a The Sun és The Times is arról számolt be hétfőn, hogy Adrian Mutu, a Chelsea román labdarúgója megbukott egy doppingvizsgálaton, és előbbi úgy tudja, kokaint mutatott ki a teszt.

Az egyik vasárnapi londoni bulvárlap, a Mail on Sunday - egy héttel a Sunday Mirror hasonló tartalmú írását követően - még csak azt közölte, hogy élvonalbeli csapat sztárjáról van szó, nevet azonban nem említett.

Az AP amerikai hírügynökség ugyanakkor már kész tényként kezeli a támadó lebukását.

A menedzser nem gyanakszik bosszúra

"Hivatalos megerősítést egyelőre nem kaptunk, csak annyit tudok, hogy a tesztet még szeptemberben végezték el. Ennek ellenére még ma Londonba utazok cégtársammal, Gica Popescuval" - reagált a hírre Victor Becali, a csatár ügynöke a Daily Telegraph-ban. - "Már beszéltem Adriannal, de ő sem tud többet a történetről, mint én. Romániában azt mondják az emberek, hogy ez a Chelsea bosszúja a viselkedése miatt, de én nem hiszek ebben. A klubnak sem érdeke, hogy ilyen hír lásson napvilágot, hiszen éppen el szeretné adni Mutut, vagyis az üzletét veszélyeztetné, ha doppinggyanúba kevernék őt."

Rossz a viszonya edzőjével, így alig játszik

Mutu augusztusban majdnem a Juventus játékosa lett, de a megállapodás az utolsó pillanatban meghiúsult. Nem sokkal ez után a támadó összeveszett edzőjével, José Mourinhóval, aki eddig csupán egyszer adott neki lehetőséget, akkor is csereként. Kettejük viszonyát tovább rontotta, hogy a múlt héten Mutu az edző, illetve a kluborvos tiltása ellenére is pályára lépett a román válogatottban. A Chelsea sérültnek nyilvánította a csatárt, ám ő ennek ellenére haza ment a vb-selejtezőre.

Ha a kokainfogyasztásról szóló hír beigazolódik, és a B-próba eredménye is pozitív lesz, a 25 éves, az AC Parmától tavaly 15,8 millió fontért szerződtetett futballista kétéves eltiltásra számíthat.

Olaszországban a múlt héten bukott le kokainnal Bachini

Az angol szövetség nemrég jelentette be, hogy szigorítja a doppingvizsgálatokat, és mostantól EPO kimutatására alkalmas teszteket is végeztet, a Muturól szóló híreket viszont még nem kommentálta.

A legjobb román játékos esetéhez hasonlít a Brescia-középpályás Jonathan Bachini ügye is, aki a múlt hónapban Olaszországban szintén kokainnal bukott meg a doppingellenőrzésen, melynek eredménye alig néhány napja került nyilvánosságra.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.