Árpád
-1 °C
9 °C

A Debrecen üldözőbe vette a Fradit

2004.11.10. 20:46
A hajrában kapott gól miatt csak döntetlent ért el hazai pályán a Fradi a Péc s ellen, így az Arany Ászok Liga tizenharmadik fordulójában magára hozta legnagyobb riválisát, a hétvégi rangadó után Békéscsabán is nyerni tudó Debrecent. Az Újpest hazai környezetben kapott ki a Honvédtól, nehéz anyagi helyzete ellenére újra győzött a ZTE, az MTK tizenegyes gólokkal nyert Kaposváron.

Nem maradt lendületben a Nyírség

Az elmúlt fordulóban a Nyírtegyháza megszerezte első győzelmét az idei bajnokságban. A nyírségi szurkolók nagy örömére ez pont az ősi rivális Diósgyőr otthonában történt így joggal reménykedhettek, hogy a Videoton ellen újabb pontokkal gazdagodik a Détári-csapat. Az első félidőt ennek ellenére komolyabb helyzet nélkül tudta le az eddigi fordulókban a két legtöbb döntetlent elért együttes. A kapuk szinte alig kerültek veszélybe, többnyire a mezőnyben folyt a játék.

A második negyvenöt percben aztán ritmust váltott a vendég Fehérvár és ez a 70. percben gólt eredményezett. Hercegfalvi beadását Horváth Ferenc lekezelte, majd a kapuba bombázott. A hazaiak mindent megtettek az egyenlítésért, azonban Tudor többször is remekül védett. A lefújás előtt nem sokkal aztán Tóth Balázs bebiztosította a vendégek győzelmét.

Jegyzőkönyv
Nyíregyháza-Fehérvár FC 0-2 (0-0)
Nyíregyháza, 1500 néző, V: Megyebíró
Nyíregyháza: Németh V. - Szatke, Némedi, Tóth Sz. - Lakatos, Miskolczi, Pintér, Vasas (Cipf 36.) - Laskai, Faragó (Nikolic 67.), Bánka (Rob a szünetben)

Fehérvár: Tudor - Kriston, Kuttor, Koller, Csizmadia - Lattenstein, Schwarcz, Szabó T., Tóth B. - Hercegfalvi (Magasföldi 78.), Horváth F. (Bozic 87.)

gólszerzők: Horváth F. (70.), Tóth B. (88.)
sárga lap: Miskolczi (64.), illetve Horváth F. (37.), Hercegfalvi (38.), Koller (54.)

A Pápa gödörben, a ZTE szárnyal

Az első helyzet ugyan a pápaiak előtt adódott, mégis a 10. percben a Zalaegerszeg szerezte meg a vezetést a forduló egyik nyugat-magyarországi rangadóján. Szamosi pontos beadását Waltner lőtte a hazai kapuba. Félórányi játék után növelhette volna előnyét a ZTE, de Waltner hiába cselezte ki a kapust is, kimaradt a lehetőség. A hazaiak próbálkozásai erőtlenek voltak, szinte semmi veszélyt nem jelentettek a kapura.

A második félidő elején inkább egymás rugdosásával, mint a játékkal törődtek a játékosok. Ezt végül a vendégek unták meg előbb és Waltner újabb góljával, kétgólosra növelték előnyüket. A hazaiak hármas cserével próbáltak frissíteni, azonban a végig fölényben játszó ZTE ellen ez csak egy utolsó percekben elért becsületgólra volt elég.

Jegyzőkönyv
Lombard Pápa FC-ZTE FC 1-2 (0-1)
Pápa, 1200 néző, V: Sóthy
Pápa: Tóth I. - Orovecz, Szekér, Farkas V., Geri (Vörös 65.) - Kincses (Tüske 65.), Lászka, Kovács P. (Tóth Cs. 65.), Róth - Medved, Germán

ZTE: Varga Z. - Kocsárdi, Sebők V. (Németh P. 16.), Kozmer, Szamosi - Kaj (Babati 82.), Balog Cs., Ljubojevic, Koplárovics - Waltner, Gyánó (Sabo 74.)

gólszerzők: Tüske (88.), illetve Waltner (10., 56.)
sárga lap: Szekér (19.), illetve Németh P. (46.), Szamosi (50.), Kocsárdi (55.), Ljubojevic (61.)

Vasas-siker, színvonal nélkül

A hullámzóan teljesítő Vasas és a kezdeti nagy gödörből való kilábalás után a Nyíregyháza ellen presztízsmeccset veszítő Diósgyőr gyenge színvonalú meccsen döntött a három pontról a Fáy utcában. Az unalmas, sok hibát hozó első félidő egyetlen fontos eseményét Horváth Péter gólja - a csatár Ferenczi csúsztatása után hét méterről bólintott a kapuba, így a rosszul futballozó hazaiak vonultak előnnyel az öltözőbe. A szünet után sem emelkedett a színvonal, viszont a Vasas a második félidő közepén hét perc alatt két gólt rúgott (a korábbi találat Horváth buktatása után Ferenczi tizenegyeséből született), s ezzel végképp eldöntötte a három pont sorsát. A hajrá kezdetén szépített a diósgyőri együttes - amely az utolsó harminc percben már tíz emberrel küzdött -, de esélye sem volt arra, hogy még szorosabbá tegye a találkozót.

Jegyzőkönyv
Vasas-Diósgyőri BFC 3-1 (1-0)
Illovszky-stadion, 1500 néző, v.: Sápi
Vasas : Posza - Molnár, Plókai, Tóth (Vass 67.), Gaál - Weitner (Kovrig 67.), Ködöböcz, Szanyó, Rósa H. - Horváth P., Ferenczi (Bardi 88.)
Diósgyőr : Kövesfalvi - Mogyorósi, Horváth T., Máté, Hornyák - Sipeki, Vitelki, Katona (Belényesi 86.), Virágh - Tisza (Polyák 75.), Egressy (Mogyoródi 64.)
Gólszerzők : Horváth P. (18.), Ferenczi (63., 11-esből), Molnár (69.), illetve Vitelki (74.)
Sárga lap: Ködöböcz (29.), illetve Máté (27.), Horváth T. (37., 63.), Hornyák (83.)
piros lap: Horváth T. (63.)

A Sopron első idei győzelme Pintérrel

Az eddig hazai pályán gyengélkedő Sopron a régi-új edzővel, Pintér Attilával a kispadon várta az idegenben kifejezetten remeklő, stabil középcsapat Győrt. A remek hangulatú megyei rangadó első félidejében egyértelműen a Matáv játszott fölényben és támadott többet. A középpályán rengeteg labdát szereztek a hazaiak, több helyzetük is akadt, a győriek kapuját Stevanovic nem egyszer bravúrral mentette meg a góltól. Nem sokat változott a játék képe a második negyvenöt percre sem, így az összességében mezőnyfölényben játszó és lényegesen több helyzetet kidolgozó Sopron megérdemelten tartotta otthon a három pontot. A gól egyórányi játék után született: Balaskó egy lövőcsellel becsapta Jäklt, és tizenkét méterről ballal lőtt, a labda a vetődő Stevanovic hóna alatt vágódott a győri kapu bal oldalába.

Jegyzőkönyv
Matáv FC Sopron-Győri ETO FC 1-0 (0-0)
Sopron, 3800 néző, V: Arany
Sopron: Balogh - Bagoly, Horváth A., Fehér - Földvári (Debnár 89.), Lazic, Pintér, Hanák - Bárányos, Sira (Balaskó 56.) - Tóth M.
Győr: Stevanovic - Ja:kl, Stark, Horváth R., Tóth P. - Peric (Zsók 66.), Sándor Gy., Vincze O., Vincze G. - Priskin, Varga Z. (Nicsenko 40.)
Gólszerző: Balaskó (62.)
Sárga lap: Földvári (15.), illetve Horváth R. (35.), Priskin (63.)
Kiállítva: Nicsenko (80.)

Supkával százszázalékos a Debrecen

Az új edzővel, Supka Attilával a Ferencváros ellen remekül kezdő Debrecen a tréner korábbi állomáshelyén, Békéscsabán sem torpant meg, és az őszi szezon végére üldözőbe vette a listavezető Ferencvárost. Az első percektől kezdve enyhe mezőnyfölényt harcolt ki a DVSC és egymás után dolgozta ki a helyzeteket Simunic kapuja előtt. A békéscsabaiak csak huszonöt perc után jöttek ki a szorításból, ennek ellenére mégis ebben az időszakban ért góllá a debreceni fölény: a góllövőlista vezetője, Kerekes Zsombor fejjel volt eredményes. A második játékrészben egy sokkal jobb Békéscsabát láthatott a publikum, számtalan helyzetet dolgozott ki a hazai gárda, egyenlítenie azonban nem sikerült, sőt, Sitku az utolsó percben megduplázta a Loki-előnyt.

Jegyzőkönyv
Előre FC Békéscsaba-Debreceni VSC-MegaForce 0-2 (0-1)
Békéscsaba, 4000 néző, V: Szabó Zs.
Békéscsaba: Simunic - Paróczai (Pozsár 76.), Grujic, Vilotic, Funk - Balog Zs., Grúz, Vasiljevic, Lázok - Hoffmann (Tóth Gy. 62.), Miculescu
Debrecen: Csernyánszki - Nikolov, Éger, Komlósi, Szatmári - Dombi (Madar 64.), Virág, Sándor T., Halmosi - Bogdanovic (Sitku 55.), Kerekes (Bernáth 73.)
Gólszerzők: Kerekes (32.), Sitku (90.)
Sárga lap: Grujic (14., 86.), Tóth Gy. (70.), illetve Virág (4.), Éger (74.)
Kiállítva: Grujic (86.)

Kaposvári MTK-siker tizenegyesekkel

Két hétvégi döntetlent után csapott össze a Kaposvár és az MTK: azonban a somogyiak szereztek egy pontot Fehérváron, a kék-fehérek viszont vesztettek kettőt a Békéscsaba ellen. Az első félidőben a hazaiak játszottak fölényben: a hazaiak nyomását kilenc szöglet is jelezte, gól azonban nem született. A hajrában lendületbe jött MTK és két tizenegyes góllal megnyugtató előnyhöz jutott. Érdekesség, hogy Dubraviczky játékvezető mindkétszer Zahorecz szabálytalansága után fújta be a bűntetőt. A második játékrészt nagy lendülettel kezdték a helyiek és gyorsan szépítettek. A folytatásban is jó iramú, küzdelmes mérkőzést láthatott a közönség, mindkét kapu előtt adódtak helyzetek, de az eredmény már nem változott.

Jegyzőkönyv
NABI Kaposvár-MTK Budapest 1-2 (0-2)
Kaposvár, 3000 néző, V: Dubraviczky
Kaposvár: Balajcza - Finta, Zahorecz, Mező - Farkas (Galgóczi 77.), Bank, Máté, Andruskó, Tóth B. (Nagypál 71.) - Oláh, Kardos (Zsolnai 61.)
MTK: Végh - Balogh B., Lambulic, Juhász, Pollák - Bori (Németh N. 83.), Jezdimirovic, Zabos (Horváth L. 29.), Füzi Á. - Kanta J. (Illés 65.), Silva
Gólszerzők: Oláh (47.), illetve Füzi Á. (41., 11-esből), Lambulic (45., 11-esből)
Sárga lap: Zahorecz (45.), illetve Füzi Á. (26.), Horváth L. (70.)

A hajrában botlott a Fradi

A Ferencváros felemás hét után fogadta a Pécset: a zöld-fehérek a Feyenoord elleni bravúros döntetlen után vasárnap épp legnagyobb riválisuk, a Debrecen otthonában veszítettek. A listavezető hazai együttes rögtön a kezdés után magához ragadta a kezdeményezést - Gyepes már az kilencedik percben betalált -, és szinte a teljes első félidőben nagy fölényben játszott, többször veszélyeztetett, míg a Pécs képtelen volt eljutni a házigazdák kapujáig.

A folytatásban a vendégek sokkal bátrabb játékkal rukkoltak elő. Több ígéretes helyzetet alakítottak ki, sőt büntetőhöz is jutottak, ám gólt sokáig képtelenek voltak szerezni. A második 45 percben kifejezetten visszafogott teljesítményt nyújtó Ferencváros a két pont elvesztését mégis csak egy hatalmas védelmi hibának "köszönhette": Vukmir saját tizenhatosán belül Baumgartner elé gurította a labdát, aki hat méterről a kapuba lőtt.

Jegyzőkönyv
Ferencváros-Pécsi MFC 1-1 (1-0)
Üllői út, 3000 néző, V: Fábián
Ferencváros: Szűcs - Vukmir, Gyepes, Leandro (Kiss, 83.) - Zavadszky (Sowunmi, 72.), Rósa, Lipcsei, Penksa (Tőzsér, 64.) Huszti - Vagner, Bajevszki
Pécs: Németh G. - Dienes, Szabados, Szekeres (Horváth Gy., a szünetben) - Pavicsevics, Szögedi (Baumgartner, 74.), Bajúsz (Berdó, 57.), Kóczián - Pest, Montvai, Kulcsár
Gólszerzők: Gyepes (9.), illetve Baumgartner (84.)
Sárga lap: Gyepes (35.), Vagner (46.), Huszti (85.) illetve Szögedi (34.), Kulcsár (80.)

Az Újpest újabb veresége

A hazai újpestiek első perctől kezdve mezőnyfölényben futballoztak a hétvégén magára találó Bp. Honvéd ellen, de ez helyzetekben nem nyilvánult meg, mivel a vendégek védelme ezúttal meglepően szervezettnek és stabilnak bizonyult. A lila-fehérek többnyire csak a kispestiek hibáiból éltek, ám első valamire való támadásukból gólt értek el. Bognár György együttese kontrákra játszott, de azokat az Újpest hátsó alakzata könnyedén szerelte le.

A folytatásban kiegyenlítetté vált a játék, úgy tűnt, mintha Mészöly Géza futballistái megelégedtek volna az egygólos vezetéssel. Ezt megérezve egyre többet támadott a Honvéd, s a játéka is pontosabb lett. Ennek eredményeként a vendégek kiegyenlítettek, sőt aktívabbak maradtak, így a hajrában egy szép ellentámadásból a győztes találatot is megszerezték. Összességében igazságos eredmény született, mivel a kispestiek a második félidőben jobban és okosabban futballoztak.

Jegyzőkönyv
Újpest-Budapest Honvéd 1-2 (1-0)
Szusza Ferenc-stadion, 3225 néző, V: Bede
Újpest: Vlaszák - Tamási, Juhár, Vanczák - Simek, Erős, Farkas, Polonkai (Bozori, 80.) - Bükszegi (Kőhalmi, 74.) - Feczesin (Kovács, 60.), Rajczi
Budapest Honvéd: Erdélyi - Bábik, Budovinszky, Stamenic (Facskó, 80.), Mészáros - Genito, Vadócz, Szili, Vén (Dobos, a szünetben) - Herczeg, Drobnjak (Csobánki, 58.)
Gólszerzők: Feczesin (25.), illetve Csobánki (69.), Szili (91.)
Sárga lap: Juhár (29.), illetve Budovinszky (78.)

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!