Judit
3 °C
6 °C

Az UEFA a Fradival példálózik

2004.11.16. 13:30
Kapcsolódó cikkek (1)
Az Európai Labdarúgó-szövetség honlapja külön cikkben, elismeréssel számol be a Ferencváros rasszizmus elleni kamányáról.
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) honlapja nagy terjedelemben számol be a Ferencváros rasszizmus elleni kampányáról. A szövetség példaértékűnek tartja a Feyenoord elleni UEFA-kupa meccsen létrehozott kezdeményezést, amikor a stadionban jelenlévő szurkolók szinte mindegyike egy posztert emelt a magasba. Ezen a csapat vezetőedzője és négy játékosa látható, amint mutató ujjukat a szájuk elé emelik, a kép alatt pedig a felirat: Hallgattassuk el a rasszizmust!

A nemzetközi szövetség külön megemlíti, hogy maga az akció a találkozó programjába volt beépítve. A cikk név szerint említi a képen látható játékosokat, megemlítve, hogy hiába játszott már a magyar válogatottban Sowunmi és Leandro is, mégis többször élt át kellemetlen perceket bőrszíne miatt.

A világsztár is lelkesedik

Az uefa.com a két klub vezetőedzőjét is megszólaltatja. Ruud Gullit - csak úgy, mint magyarországi látogatásakor - remek kezdeményezésnek és követendő példának tartja az ötletet, hiszen játékos pályafutása alatt őt is többször érték támadások bőrszíne miatt.

László Csaba, a Fradi mestere elmondta, boldogan állt a kezdeményezés mellé, hiszen Németországban már sikerült megoldani ezt a problémát a stadionokban, és bízik benne, mielőbb a magyar pályákról is eltűnik az agresszió és az erőszak.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.