Mária
-6 °C
-2 °C

A huhogásra rámehet a madridi olimpia

2004.11.23. 11:31
Könnyen lehet, hogy pár ezer magáról megfeledkezett spanyol szurkoló rasszista megnyilvánulása, a spanyol főváros 2012-es olimpiai pályázatát tette tönkre.
Sokba kerülhet Spanyolországnak az elémúlt heti Anglia elleni barátságos találkozón tanúsított szurkolói viselkedés. Mint ismert, a madridi Santiago Bernabeu stadionban rendezett meccsen az ötvenötezer szurkoló, a fekete bőrű Ashley Cole, majd a cserként beállt Shaun Wright-Phillips mindenegyes labdaérintésénél huhogott. Ez egyébként várható is volt, hiszen egy nappal korábban, a két gárda U21-es meccsén is hasonló megnyilvánulásoktól volt hangos a lelátó.

Az angol lapok tudósításai szerint a hajrában két részre szakadt a publikum: egyik fele huhogott, a másik hallgatta, egészen a lefújásig. (Érdekesség, hogy a rasszista viselkedés legjobban Wayne Rooneyt borította ki, aki mindenkibe belerúgott, aki felé ment, így nem volt meglepő, hogy már a 41. percben lecserélték.)

A politikusok félnek

A botrányos találkozó után az angolok jelentést tettek az európai és a nemzetközi szövetségnek (UEFA, FIFA), és a spanyolok megbüntetését kérik. Ezen kívül a spanyoloknak a 2012-es olimpiai pályázata is rámehet néhány drukker miatt. A madridi városi tanács szerint ugyanis a rasszista megnyilvánulások negatívan érinthetik a 2012-es olimpiai pályázatot.

Francisco Antonio Gonzalez külügyminiszter az El Mundo Deportivónak nyilatkozva elmondta, néhány, kisebbségben maradó drukker elítélendő viselkedése miatt jelentős hátrányba került a madridi pályázat riválisaival szemben.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.